Cullera destinarà 300.000 euros al Pla Social d’Ocupació

Cullera destinarà 300.000 euros al Pla Social d’Ocupació

Quasi huit anys després de l’esclat de la bambolla immobiliària i el començament de la crisi, l’Ajuntament de Cullera engegarà un Pla Social d’Ocupació. El pressupost de 2016 que el govern local porta a ple este dimarts contempla una partida de 300.000 euros per a una iniciativa amb la qual el consistori pretén contractar a al voltant de 150 persones en risc d’exclusió social.

D’esta forma, es dóna compliment a un dels principals projectes en els quals ha treballat l’executiu municipal des que prenguera possessió el passat mes de juny. El primer pas va ser l’elaboració del reglament regulador de la borsa, aprovat recentment per unanimitat del ple. Ara, amb la dotació pressupostària s’aferma un pla les contractacions del qual està previst que arranquen al gener de 2016.

No obstant açò, esta quantia «podria ampliar-se» al llarg de l’any en funció de la disponibilitat pressupostària, segons ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«Este és el pressupost més social de la història recent de Cullera. Han hagut de passar huit anys des de l’inici de la crisi perquè per fi hi haja un govern sensible amb la ciutadania i haja decidit engegar un pla social per a tirar una mà als col·lectius en risc d’exclusió social», ha apuntat el primer edil, qui no obstant açò reconeix que no és la solució a l’atur, però si un xicotet baló d’oxigen per a persones que porten anys sense treballar i que no tenen ingressos».

El foment de l’ocupació és una de les parts més destacables dels comptes elaborats pel govern local, ja que a més s’han pressupostat 30.000 euros per al Pla conjunt d’Ocupació de les Administracions Públiques Valencianes.

Més diners per a polítiques socials
A més de l’ocupació, el pressupost de 2016 realitzarà una forta aposta per les polítiques destinades a les persones, indica el regidor d’Hisenda, Juan Vicente Armengot. En total, es produïx un increment del 55 % entre les partides d’ocupació i polítiques socials.

Així, a més dels 300.000 euros del Pla Social s’invertiran 146.000 € en el Pla Xarxa Llibres per a la compra de llibres de text, es crea una partida de 20.000 € per al Menjador Social i pugen fins als 36.000 euros les Despeses Diverses de Serveis Socials.

Açò, al costat de les subvencions a entitats socials, les despeses de la residència, el subministrament de Gas a la Tercera Edat i altres partides sumen 1.304.000 € en inversió social i d’ocupació enfront dels 838.000 € dels comptes de 2015.

En un altre ordre de coses, Armengot destaca que els comptes de l’any pròxim complixen els preceptes d’estabilitat pressupostària i els ingressos i despeses ascendixen a 27.285.000 euros, la qual cosa suposen un increment del 2,6 % respecte a les anteriors.

Ajuntament de Cullera


 

  1. […] NOTÍCIA RELACIONADA Cullera destinarà 300.000 euros al Pla Social d’Ocupació […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.