Una memòria històrica diferent a Sueca

Una memòria històrica diferent a Sueca

La recent notícia que l’Alcalde de València, Joan Ribó (Compromis) haja tingut la sensibilitat i el reconeixement de concedir-li un carrer com cal, en honor de l’heroi valencià, Amado Granell, als socialistes de Sueca, ens omple de satisfacció. I ens omple de satisfacció, perquè Amado Granell a dia d’avui no havia tingut un reconeiximent a la altura del que va ser en el seu moment, un lluitador contra el feixisme, i una de les primeres persones a entrar a París, amb la “Nueve” per a alliberar-la de l’ocupació nazi, al final de la segona guerra mundial.

I aquell lluitador de les llibertats descansa en el cementeri de Sueca, ciutat en la qual el grup municipal socialista va presentar en el ple del 3 de setembre passat, una moció demanant se li concedira un carrer a Granell i a la suecana Virtudes Cuevas, també perseguida pels nazis, i incansable lluitadora contra l’opressió de l’exercit d’Hitler.

En aqueix ple, el vot de l’equip de govern format per Compromis i Gispm, va votar en contra d’aquesta moció, van votar en contra d’un reconeixement just que demanaven els socialistes suecans per a aquestes dues persones.

Ara amb la notícia que l’Ajuntament de València ha decidit homenatjar al capità Granell, al Pspv-Psoe de Sueca, se’ns encén una xicoteta llum d’esperança que a Sueca, almenys, el grup majoritari de l’equip de govern local (Compromis), que és del mateix partit que l’Alcalde de València, pose també en marxa aquesta justa iniciativa en la nostra ciutat, i al mateix temps també es reconega a la suecana Virtudes Cuevas. En cas contrari caldrà pensar que hi ha diferents versions de Memória Històrica. “Perquè un poble que oblida la seu história esta condemnat a repetir-la”.

PSPV-PSOE de Sueca


 

  1. […] Alonso, coordinador del Grup Recuperació de la Memòria Històrica (GRMH) qui, a més a més, també el reivindicà per a Amado Granell (Borriana, 1898 – Sueca, 1972), oficial militar republicà espanyol que anava al capdavant de […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.