EUPV de Sueca lamenta que el govern local oblide actuar davant el deteriorament del Consell Agrari

EUPV de Sueca lamenta que el govern local oblide actuar davant el deteriorament del Consell Agrari

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca vol denunciar el lamentable estat d’abandó en que es troben la primera i segona planta de l’edifici del Consell Agrari Municipal. Ningú no ha actuat sobre les goteres del sostre del segon pis des que la Comunitat de Regants abandonara la casa en 2009 per a traslladar-se a la nova seu. Han passat dues legislatures i persisteix la desídia del nou govern local.

La casa data del segle XIX. Està catalogada i protegida pel Pla General en un nivell 3 que afecta a la façana. Les goteres provoquen que la humitat es mantinga dins, contribuint així a un major deteriorament del sòl, parets, i portes i finestres de fusta sense que des de l’ajuntament posen remei. La planta baixa acull les oficines de l’ens agrícola municipal.

Després d’una rigorosa intervenció, l’ample edifici del carrer Cullera podria albergar sales de reunions o despatxos per a les organitzacions agràries locals en un municipi que, a dia d’avui, no disposa d’espais per a cedir en precari a col·lectius i associacions.

Des de EUPV consideren lamentable que ara mateix no hagen destinat ni un sol euro dels 900.000 procedents del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València, quan per a la renovació del passeig marítim del Mareny Blau han apartat 325.000 euros (el 36% del total), després d’haver-se gastat 85.000 euros en el mateix lloc d’estiueig. I que només un 0’05% (46.422,11 euros) tinga com a objectiu l’eliminació de barreres arquitectòniques.

De la distribució de la resta del quasi un milió d’euros que del pla de la Diputació li correspon a Sueca pel número d’habitants, les altres inversions acordades pel govern local són 186.424,14 per a la repavimentatació de vies públiques i 136.213,56 per a la electrificació de la zona de les Cendroses. A més a més es gastaran 85.000 euros en la rehabilitació de l’antic gimnàs de l’institut; 59.844,72 i 26.715,23 en la millora en l’eficiència energètica de l’enllumenat del passeig de les Antines i altra zona de les Palmeres (úniques actuacions que es poden considerar «verdes»); 35.937 euros en la reforma de la segona i tercera planta de la Casa de la Cultura (on fa poc ja havien acordat destinar altres 50.000 euros); i els ja esmentats 46.422,11 per a l’eliminació de barreres arquitectòniques.

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.