Cullera renova la maquinària de neteja amb una inversió de 240.000 euros

Cullera renova la maquinària de neteja amb una inversió de 240.000 euros

Cullera compta des de hui amb nova maquinària puntera per a la neteja viària, dotada amb els últims avanços tecnològics existents al mercat. L’alcalde de la ciutat, el socialista Jordi Mayor, i el nou regidor responsable del Servei de Recollida de Residus Sòlids i Neteja viària, Hugo Font (Compromís), han presentat este migdia al barri del Raval les noves adquisicions fetes per l’empresa que presta el servei, la SAV.

nova-maquinaria-neteja-cullera-2La compra d’estos dos nous vehicles ha suposat una inversió per part de la mercantil de 240.000 euros, segons ha explicat Mayor. Les dues agranadores són unes Citycat 2020 Model 6000 XXL i estan dotades amb 3 raspalls.

Una de les principals característiques de les mateixes és que ja complixen la normativa Euro 6 que regula les emissions de CO2 i de partícules de nitrogen per als nous vehicles. Segons ha explicat Juan José Garrigues, director de projectes de la SAV, amb estes noves agranadores es reduïx la contaminació atmosfèrica.

De fet, recentment esta maquinària de Cullera estigué exposada a una fira del sector i fou posada com a exemple a seguir donat que la ciutat és una de les primeres amb este tipus de vehicles més respectuosos amb l’entorn.

Tanmateix, són menys sorollosos i permeten optimitzar l’agranat dels carrers. Estos se sumen als altres tres amb els quals ja compta el municipi, on els set dies de la setmana es presta el servei de neteja a distintes zones.

Neteja sostenible
Per la seua banda, Font ha destacat que amb l’aposta per esta nova maquinària el govern municipal impulsa la modernització del parc mòbil i contribuïx a fer més sostenible la neteja de carrers. A més, ha destacat l’esforç que realitza el consistori per tal de mantindre en un estat òptim l’estat de la via pública en termes de salubritat.

En eixe sentit, Mayor ha assenyalat que es pretén «normalitzar» la relació entre l’Ajuntament i la SAV amb l’objectiu que això repercutisca en un millor servici, ja que la neteja és una de les principals preocupacions de l’executiu cullerenc.

Les dos agranadores anteriors de l’empresa del fem que té Cullera daten de l’any 2007. La seua vida útil és de 10 anys, segons els responsables de la SAV, i seguiran utilitzant-se en les tasques diàries tot i que a més del desgast per l’ús s’enfronten al problema de la corrosió provocada per l’arena, abundant a una població de costa com Cullera.

L’acte s’ha celebrat al Raval com a mostra de la voluntat de l’equip de govern (PSPV-Compromís) d’acostar la gestió municipal als veïns de les distintes barriades de la ciutat. Els veïns han pogut observar una demostració del funcionament de les màquines.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.