EUPV qualifica de sectària la reunió sobre l’Albufera mantinguda per conselleria i Ajuntament de València

EUPV qualifica de sectària la reunió sobre l’Albufera mantinguda per conselleria i Ajuntament de València

Esquerra Unida (EUPV) de la Ribera Baixa vol mostrar la seua sorpresa i malestar després de la reunió mantinguda divendres passat per representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i de l’Ajuntament de València per a tractar de cercar solucions a la problemàtica del Parc Natural de l’Albufera i el seu nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG).

La formació política d’esquerra interpreta que programar plans d’actuació sobre el parc a tan sol dues bandes, consell i corporació del Cap i Casal, és una falta de consideració i respecte cap als agents socials, la Junta de l’Albufera i els dotze municipis restants que aporten territori a l’espai natural. A més, amb aquesta actuació també salta a la vista el menyspreu cap a la resta de cohabitants del parc com a agricultors, regants, pescadors, ramaders, caçadors, organitzacions mediambientals i sectors turístic i empresarial, segons denuncien.

Al costat de la ciutat de València, els municipis d’Albal, Albalat de la Ribera, Alfafar, Algemesí, Beniparrell, Catarroja, Cullera, Massanassa, Sedaví, Silla, Sollana i Sueca també aporten territori a aquest espai protegit. En aquesta “primera reunió” tan sols van estar presents els regidors de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo (Compromís), i de Medi ambient, Pilar Soriano (Compromís); el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro (Compromís); el director general del Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, Antoni Marzo (PSPV-PSOE), i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer (PSPV-PSOE).

En la trobada van abordar el problema de l’aigua, de la qual el riu Túria (València) aporta al llac el 14% i el Xúquer (la Ribera) el 86% restant, i la qüestió de la palla de l’arròs, entre altres aspectes del no nat nou PRUG. “Si la conselleria i l’Ajuntament de València van a col·laborar ara en la redacció del nou PRUG, no hem avançat gens i res ha canviat; així ja treballava el PP”, ha manifestat Felip Hernandis (EUPV), alcalde d’Albalat de la Ribera i membre de la Junta del Parc Natural. “En la passada legislatura se’ns va prometre que ens facilitarien l’esborrany del PRUG per a la seua discussió i poder, així, realitzar aportacions, però no: se’ns va posar el document damunt de la taula com un treball ja tancat”, afig.

Hernandis adverteix que “tot el que siga una negociació tancada i sectària a dues bandes, com ho van fer el divendres, i no obrir les portes a la participació de tots els municipis i agents socials que conformem el parc, anirà en contra dels objectius conservacionistes d’aquest sistema natural”. I conclou posant en dubte que els tres alts càrrecs de la Generalitat “tinguen la mateixa deferència que amb l’Ajuntament de València mantenint reunions personalitzades en cada poble o sector afectat”.

Esquerra Unida (EUPV) de la Ribera Baixa

NOTÍCIES RELACIONADES:

Consell y consistorio acuerdan redactar un nuevo plan de usos para l’Albufera

El Ayuntamiento de Valencia y la Generalitat inician una nueva etapa de colaboración para mejorar la gestión del parque natural de la Albufera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada