Satisfacció en les JERPV de Sueca davant l’inici de neteja de solars que havien denunciat

Satisfacció en les JERPV de Sueca davant l’inici de neteja de solars que havien denunciat

El passat divendres, les JERPV-La Ribera vam entregar a l’Ajuntament de Sueca prop d’un centenar de firmes adjuntades a una Instància General, en la qual és sol·licitava la neteja, manteniment i la utilització social dels solars en mal estat del nostre municipi, especialment els situats a l’avinguda Ciutat de Pamplona.

Hui, just una setmana més tard observem amb gran satisfacció que per fi s’han iniciat les tasques de neteja dels solars situats a l’avinguda Ciutat de Pamplona. Davant aquests fets, reiterem que aquesta bona notícia suposa un primer pas, però no és una solució definitiva a aquest problema, el qual portem arrastrant durant anys i que ha generat un ampli consens social respecte a la seua resolució. Per tant, nosaltres seguirem participant activament per aconseguir una solució completa i eficient, la qual consisteix, tal com ja hem mencionat, en un manteniment d’aquests espais i dotar-los d’un ús social.

Ací vos adjuntem el contingut de la instància general entregada a l’Ajuntament el passat divendres:

“Durant els últims anys i també l’actualitat, hem observat que els solars de la nostra ciutat estan en un evident estat de precarietat, destacant els situats a l’Avinguda Ciutat de Pamplona. Sense entrar a valorar al detall el seu mal estat, és evident que aquesta situació degrada el nostre municipi, a causa de la manca d’higiene i salubritat, a més a més de la mala imatge que mostra.

Tanmateix temps som conscients que aquests solars citats seran netejats pròximament, gràcies al moviment veïnal, que durant anys s’ha mobilitzat per aquesta qüestió, i que per fi, aquesta demanda social s’ha convertit en una política pública per donar resposta a aquest problema. Però per a nosaltres, açò suposa una solució parcial a la problemàtica, ja que per una banda no hi ha cap garantia de què es netejaran periòdicament i per l’altra, cal recordar que per a un correcte desenvolupament local cal aprofitar tots els recursos endògens dels quals disposem, i l’espai, el sòl urbà n’és un fonamental.

Per tots aquests motius, les JERPV hem realitzat aquest manifest i una recollida de firmes en els quals sol·licitem a l’Ajuntament que no tan sols es limiten a netejar els solars cada vegada que s’arribe a la situació actual, sinó que una vegada netejats i estiguen en bon estat, se’ls mantinga i se li done un ús social, com podrien ser per exemple els horts urbans, que tan bons resultats ha donat al barri de Benimaclet i que ara es pretén ampliar a tota la ciutat de València.”

Gerard Blasco
Portaveu de les JERPV


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.