El PSPV-PSOE d’Almussafes s’atribueix que la desocupació local haja baixat un 7,05%

El PSPV-PSOE d’Almussafes s’atribueix que la desocupació local haja baixat un 7,05%

El Servici Públic d’Ocupació acaba de fer públic l’índex de desocupació de la localitat d’Almussafes a data 31 d’octubre del 2015. La xifra publicada situa el nombre de desocupats en 553, enfront dels 593 amb els que la població va tancar el mes de setembre, la qual cosa es traduïx en la inserció laboral, per part de l’Ajuntament d’un total de 42 veïns.

El president de l’executiu i responsable directe de la Regidoria d’Ocupació, Toni González, ja va avançar esta baixada de la desocupació durant la taula redona, organitzada per l’Associació de Desocupats Actius d’Almussafes (ADA), el passat mes dia 22 d’octubre, centrada en la crisi de la desocupació i el treball precari i en la que els ponents van ser l’alcalde, en representació del PSPV, el portaveu de Compromís, Jesús Salesa, i el representant de l’executiva comarcal de UGT, Juan Luis Bodi.

González mostra la seua satisfacció davant este nou escenari en matèria d’ocupació, conseqüència directa de la nova política que, com a màxim responsable de la delegació, està aplicant en l’exercici de les seues funcions. L’alcalde incidix de nou en què la seua màxima prioritat en esta legislatura passa per aconseguir el “desocupació tècnica“ a Almussafes, per la qual cosa des de la seua entrada en l’executiu la seua dedicació a esta matèria ha sigut absoluta. “Hem représ els contactes amb la Factoria Ford, a més de treballar estretament amb l’Associació de Propietaris del parc Industrial Joan Carles I (APPI) i de realitzar personalment una gran quantitat de visites als gerents de les diferents empreses i a les ETT’s del polígon”, explica. I afig, “els resultats comencen a albirar-se, ja que la xifra de parats registrada amb data 31 de maig, l’últim mes de l’anterior equip de govern, era de 590”.

A l’esmentada reducció de la desocupació se sumaran 17 nous contractes esta setmana que ve, a través del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes. En concret, el consistori municipal inserirà laboralment tres jardiners, dos obrers – un oficial de primera i un peó – i dotze operaris de neteja, tots ells amb experiència prèvia en les esmentades funcions i inscrits en el SERVEF abans de l’1 de juliol d’enguany. Els contractes es formalitzen amb veïns majors de 45 anys, menors de 25 anys i parats de llarga duració.

Competència municipal en matèria d’ocupació
Encara que la competència en matèria laboral depén directament del Govern de la nació i de la Comunitat Autònoma Valenciana, l’Ajuntament d’Almussafes acaba d’aconseguir el compromís de la Generalitat Valenciana per a la delegació d’esta responsabilitat, ja que no es posa en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la Hisenda Municipal, atés que el consistori complix amb l’estabilitat pressupostària.

“Estem a punt de rebre l’autorització formal de la Conselleria d’Ocupació, encara que la delegació ja és un fet” i així es va determinar en la trobada mantinguda per l’alcalde, Toni González, amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Mª José Mira, dimarts passat dia 3. Esta delegació possibilitarà la contractació directa, per part de l’ajuntament dels seus veïns en desocupació, a través del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, per a la realització de labors i servicis en el propi municipi, una acció impossible de realitzar fins a la data, ja que la legislació obligava a la formalització dels contractes a través d’empreses privades.

Durant la reunió amb l’autoritat autonòmica, també es va valorar la creació a Almussafes d’un Servici Especial d’Ocupació, un projecte necessari per a dotar de contingut a la línia especial dedicada a la contractació de discapacitats que inclourà la futura empresa pública de capital íntegrament municipal, l’estudi previ de la qual s’està realitzant en l’actualitat per part de l’executiu. “Des de la nostra entrada en el govern municipal, el compromís amb la inserció laboral dels nostres veïns amb discapacitat ens ha portat a iniciar accions tendents a aconseguir-ho i considerem que esta iniciativa ens va a permetre completar este objectiu”, conclou el primer edil.

L’alcalde va aprofitar la trobada per a sol·licitar subvencions que permeten que, l’any que ve, el consistori municipal puga desenrotllar tallers d’ocupació especialitzats en el sector industrial.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.