Cullera incrementa el vidre reciclat en l’estiu fins a 304.980 quilograms

Cullera incrementa el vidre reciclat en l’estiu fins a 304.980 quilograms

El Pla Estiu 2015 impulsat per l’Ajuntament de Cullera i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha permés recuperar 304.980 quilograms de vidre durant els mesos estivals, un 17 % més que l’any anterior. La ciutat és un dels 40 municipis, d’un total de 60 participants, que han aconseguit superar el repte fixat per l’entitat.

Ecovidrio ha activat este pla trimestral, de juliol a setembre, conscient de la importància de l’època estiuenca per a aconseguir els objectius anuals de reciclat, així com de la influència del sector hostaler, que consumix el 50 % dels envasos de vidre que es posen en el mercat. A Cullera, l’entitat ha comptat amb la col·laboració de més de 90 establiments del sector.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a l’ampliació de la recollida de vidre per a gestionar adequadament l’elevada afluència de visitants i l’augment de l’activitat en el canal Horeca. A més, s’han instal·lat 51 nous contenidors amb vinils i s’han lliurat més de 120 poals adaptats a les necessitats de l’hostaleria. També s’han dut a terme campanyes informatives i de sensibilització per a recordar la importància de continuar amb els hàbits de reciclat durant les vacances.

Guardó
Paral·lelament, s’ha llançat la iniciativa ‘En Acabar, a reciclar’, amb l’objectiu de premiar als establiments i els seus clients que han contribuït a superar la xifra de reciclat de vidre aconseguida en 2014. En la web de la iniciativa els participants poden consultar els premis i els resultats de cada localitat.

Ecovidrio ha multiplicat l’abast i dimensió del pla respecte a 2014. Ha aconseguit la participació de 5.200 establiments hostalers de 60 localitats costaneres en 16 províncies i ha aconseguit a més de 3 milions de ciutadans.

A més, ha aconseguit superar l’objectiu inicial del projecte, incrementar un 14 % el vidre reciclat en les localitats. Per regions, l’ampliació de les localitats, l’afluència turística i altres factors situen a la Comunitat Valenciana (7.887.126 kg), Andalusia (4.780.533 kg) i Balears (3.932.380 kg) al capdavant.

En total, durant l’estiu s’han reciclat a Espanya més de 196.000 tones d’envasos de vidre, la qual cosa equival a un 36 % del vidre reciclat en els huit primers mesos de l’any.

Dades locals
Mitjançant esta campanya, Ecovidrio ha pretés incrementar la conscienciació dels ciutadans de Cullera, i aconseguir un augment de la quantitat de vidre reciclat en la localitat. Segons les últimes dades relatives a 2014, els ciutadans de la població van reciclar un total de 474.160 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 21,1 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Cullera se situa amb una mitjana de 162 habitants per contenidor, explicant en l’actualitat amb un total de 139 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclat, mitjançant la recollida selectiva, el transport, el tractament d’envasos de vidre i la seua posterior comercialització. Proporciona un servici públic, universal i gratuït per al ciutadà i posa a la disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com a econòmica.

En l’actualitat, un total de 2.655 companyies estan adherides a Ecovidrio. Els sectors integrats en l’associació representen més del 3 % del PIB espanyol i comercialitzen el 99 % dels envasos de vidre.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.