Cullera exigix al Govern que netege i mantinga l’assut de la Marquesa

Cullera exigix al Govern que netege i mantinga l’assut de la Marquesa

L’Ajuntament de Cullera ha exigit al Govern d’Espanya que realitze les pertinents labors de manteniment de les zones d’oci i esplai de l’assut de la Marquesa després de diversos anys acabada l’obra sense que s’hagen realitzat labors de manteniment per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ).

assut-marquesa-nov-2015-2El regidor d’Urbanisme i Medi ambient, Juan Vicente Armengot, s’ha felicitat pel fet que l’Executiu central haja représ el projecte turístic del camí natural de 548 quilòmetres en el riu que recorre tot el seu traçat des de Tragacete (Conca) fins a la desembocadura a Cullera, una via practicable pensada per a vianants i bicicletes.

No obstant açò, l’edil ha lamentat que des de la finalització «l’assut de la Marquesa haja quedat en l’oblit» i hui les brosses i residus colonitzen les zones d’oci. «S’està deixant perdre un entorn únic en la comarca», ha sentenciat.

Cullera ja havia sol·licitat a la CHJ que no s’oblidara del paratge. L’organisme va plantejar la cessió de l’espai al consistori, al que este es nega perquè açò suposaria sobrecarregar les arques municipals en haver de fer-se càrrec del manteniment.

L’assut de la Marquesa es va reconstruir en 2011 per la CHJ. Les actuacions van consistir en la restauració de l’entorn fluvial amb plantes i espècies autòctones. També es van reconstruir les riberes de tots dos marges que es trobaven en molt mal estat. A més, es van fer dues sendes i assentaments per a la pesca. Esta obra va suposar una inversió de nou milions d’euros finançada amb fons europeus.

El paratge se situa en un entorn privilegiat i atrau l’atenció de moltes persones pel que el consistori està altament preocupat no solament per l’estat de conservació sinó també per la imatge que es transmet dels espais naturals del municipi.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.