Xerrada-taller a Polinyà per a què els veïns puguen estalviar en consum de la llum

Xerrada-taller a Polinyà per a què els veïns puguen estalviar en consum de la llum

Els veïns de Polinyà de Xúquer rebran el proper dijous 5 de novembre, a les 19 hores en la Casa de la Cultura, una classe mestra per a optimitzar els seus contractes elèctrics i reduir la seua despesa d’energia. A tots els assistents que acudisquen amb una factura de la llum se’ls realitzarà un estudi energètic personalitzat, perquè coneguen si tenen contractada més potència de la qual deurien, si poden estalviar canviant-se a una tarifa de discriminació horària o si són beneficiaris del bo social, entre altres temes. A més, descobriran quant poden estalviar amb cada mesura.

Les primeres anàlisis apunten al fet que molts dels contractes dels habitants de Polinyà tenen una potència contractada superior a la necessària, i només modificant aquest criteri, els usuaris s’estalviarien 35.000€ a l’any. A més, si canviaren la seua tarifa actual a una altra de discriminació horària, estalviarien uns altres 54.000€. També es dóna el cas que molts habitants de Polinyà compleixen els requisits per a demanar el bo social, si ho feren, aquestes persones s’estalviarien 61.000€. Tot açò generaria un estalvi potencial acumulat de 150.000€.

Per a poder tractar tots els casos de manera personalitzada, l’Ajuntament de Polinyà ha organitzat aquesta jornada en la qual participarà Lucera, comercialitzadora valenciana d’energia neta, els professionals de la qual porten anys estudiant la capacitat d’estalvi energètic que tenen els xicotets consumidors ajustant els seus contractes i sent més eficients. Els estudis energètics personalitzats es duran a terme eixa mateixa vesprada i tots els assistents podran conèixer a l’instant si poden optimitzar els seus contractes energètics, i per tant, reduir la seua despesa en electricitat.

Segons l’alcalde de Polinyà de Xúquer, Óscar Navarro: “El consum elèctric és una necessitat de primer ordre per a tota llar, i des de l’Ajuntament de Polinyà creiem que s’ha de fomentar tota aquella iniciativa que conduïsca a una reducció de la despesa, ajustant-la a les capacitats de cada família. Açò es pot aconseguir per diverses vies, com la modificació de les condicions contractuals o un canvi dels hàbits de consum. En aquesta política de conscienciació s’enquadra el taller que organitzem el dijous 4 de Novembre”.

Lucera, empresa responsable dels estudis d’eficiència, està realitzant una intensa labor d’informació sobre eficiència amb especial interès quant al bo social, ajuda que concedeix el Govern a través de les grans comercialitzadores de referència de la qual els consumidors coneixen molt poc, i que de mitjana pot generar un estalvi de 249€ a l’any per contracte.

“Lucera naix com a resposta a les necessitats dels xicotets consumidors, cansats de pagar cada vegada més i d’entendre cada vegada menys, per açò, bona part de la nostra labor se centra a informar a la gent de tot el que poden estalviar ajustant alguns conceptes dels seus contractes de forma pràctica i senzilla”, afirma Emilio Bravo, gerent de Lucera.

S’espera que el taller tinga una durada d’uns 40 minuts, encara que no conclourà fins que s’hagen realitzat tots els estudis energètics personalitzats que sol·liciten els assistents.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.