Almussafes torna a ser seu del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de Tir amb Arc

Almussafes torna a ser seu del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de Tir amb Arc

La localitat d’Almussafes ha sigut triada, de nou per la Federació Espanyola de Tir amb Arc, per a acollir una nova edició del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva. El passat cap de setmana, els dotze arquers de la Comunitat Valenciana integrats en el pla, entre ells quatre esportistes del club de tir amb arc d’Almussafes, es van formar de la mà d’un tècnic nacional durant les tres jornades dedicades a la tècnica que es van celebrar en les instal·lacions del CEIP Almassaf.

Paral·lelament, el centre educatiu també va acollir, durant el dissabte dia 24, un programa de tecnificació a nivell de Comunitat Valenciana, en el que van participar 35 arquers representants dels diferents clubs esportius en actiu.

El Pla Nacional de Tecnificació Esportiva va nàixer, fa quatre anys, davant de la necessitat unificar criteris respecte a l’ensenyança i perfeccionament del tir amb arc en tot el territori nacional dels jóvens arquers.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Federació Espanyola de Tir amb Arc i el Consell Superior d’Esports i davall la supervisió de l’entrenador de la selecció espanyola de tir amb arc, el coreà Hyung Mok Cho.

En l’actualitat, estan inclosos en este pla nacional un total de dotze arquers i arqueres de la nostra comunitat, triats tots ells pel seu destacat historial esportiu. Des del club de tir amb Arc d’Almussafes s’enorgullixen de comptar amb quatre dels seus esportistes considerats entre els millors d’Espanya. Es tracta dels arquers Maria Gómez, Ferrán Rodrigo, Raúl Miralles i Edgar Ferris.

Dos tècnics nacionals són els encarregats de desenrotllar el citat pla, a través del seu desplaçament periòdic per les diferents comunitats autònomes per a ensenyar, durant tres jornades a alumnes i a monitors dels clubs esportius les directrius tendents a obtindre el millor entrenament quant a tècnica i físic específic del tir amb arc. Així mateix, la tècnica individual dels arquers participants es grava en vídeo per al seu posterior estudi i millora.

En este sentit, la localitat d’Almussafes va ser la triada entre tota la Comunitat Valenciana per a acollir este esdeveniment, que es va inaugurar durant la vesprada del divendres i es va clausurar el diumenge. En esta ocasió, va ser el tècnic de la Real Federació Espanyola de Tir amb Arc, David Carreró, l’encarregat d’impartir les classes de formació, que van consistir en la visualització de vídeos, xarrades, millora de la tècnica de tir, correccions i adaptació del físic.

Paral·lelament, el centre Almassaf va ser l’escenari, durant dissabte passat dia 24, de la jornada de tecnificació de la Comunitat Valenciana, un esdeveniment obert a la resta d’arquers i monitors de tots els clubs valencians. La iniciativa va comptar amb l’assistència de 35 esportistes de tota la comunitat, junt amb els tècnics de l’escola valenciana de tir amb arc, José Picó, Marc Picó, Marcos López, Juan Menchón, Julio Còrdova i José Martinez Haro.

Durant l’acte de clausura d’ambdós iniciatives de tecnificació, que van comptar amb la col·laboració organitzativa del club local, es van entregar els diplomes acreditatius de la lliga d’aire lliure i dels campionats d’Espanya.

En concret, el títol de campions d’Espanya de sala per equips ha recaigut a la Comunitat Valenciana, amb l’equip format per Marc Picó, Sergio de l’Olmo i Daniel Bodi. Per la seua banda l’actual campió d’Espanya de sala a títol individual és l’arquer d’Almussafes, Ferrán Rodrigo, el qual també ostenta el titol de subcampió d’Espanya d’aire lliure, així com sengles diplomes de 2n i 3r en les dos lligues d’aire lliure disputades. Així mateix la medalla de bronze en el gran premi de Madrid absolut va recaure en l’arquera local, Nerea López. A Héctor Fidel se li va fer entrega del diploma de la lliga aire lliure, així com al seu company del club de Bétera, Calderón.

El cap de setmana de tecnificació es va despedir amb una menjar de germandat, que va reunir esportistes, tècnics i pares i mares dels arquers assistents.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada