Almussafes preveu ingressar un milió d’euros més en ingressos l’any vinent

Almussafes preveu ingressar un milió d’euros més en ingressos l’any vinent

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, responsable directe de la Regidoria d’Hisenda, ha impulsat dos iniciatives tributàries i fiscals de gran envergadura per al sector industrial de la localitat, per a aconseguir col·laborar estretament amb la seua activitat econòmica i consegüentment “continuar aplicant mesures que ajuden a la creació de nous llocs de treball en la nostra localitat”, comenta.

En este sentit, li va plantejar al ple una proposta de modificació de les Ordenances Fiscals, que s’aplicarà a partir del pròxim exercici pressupostari i que suposa una reducció dels tributs que abonen les empreses locals. La primera de les mesures reductores aprovades durant la jornada d’ahir va ser la modificació de l’ordenança reguladora de l’Impost de Béns Immobles, referida a l’apartat que establix el tipus de gravamen per als béns urbans amb ús industrial i d’oficines, que passa de l’1’10 a l’1’05 %. D’acord amb l’informe de la Intervenció Municipal, esta reducció de l’IBI per a totes les empreses “no afectarà la nostra estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, que estan plenament garantides per a l’any que ve”. “De fet, l’Ajuntament d’Almussafes ingressarà prop d’un milió d’euros més en el pressupost del 2016, una seguretat que ens permet aplicar este tipus de mesures que suposen una injecció econòmica als nostres empresaris i que generen la suficient confiança per a continuar incrementant les contractacions”, explica González.

Encara que el coeficient de l’IBI urbà d’ús residencial es manté en el 0’42, fregant el mínim legal aplicable que se situa en el 0’40 %, l’ajuntament ha variat l’article 57 de l’ordenança fiscal general reguladora de la gestió, recaptació i inspecció dels tributs, afegint la possibilitat de sol·licitar el fraccionament de l’IBI en tres traccions i mantenint l’opció de dos que ja existia. Per a això, ha canviat les dates de càrrec en compte del 20 de juliol i octubre al 5 de juliol i octubre, mesura amb què facilitem la gestió del cobrament a tots els veïns que els sol·liciten i evitem que es generen interessos de demora”, argumenta el president de l’executiu.

Baixada d’impostos per a totes les famílies nombroses
L’any que ve, tots els veïns titulars de família nombrosa d’Almussafes es van a beneficiar de la bonificació del 90 % en el rebut de l’IBI urbà, ja que el nou equip de govern ha decidit eliminar la graduació que existia anteriorment i en la que s’establien tres tipus de bonificació en funció del valor cadastral de l’immoble bonificat. “Tindre una vivenda més gran no indica que eixa família dispose d’un major poder adquisitiu, ja que la recessió econòmica ha afectat terriblement els llindars de la riquesa, per la qual cosa considerem molt més just que totes les famílies nombroses, sense excepció, es puguen beneficiar de la bonificació del 90 per cent en este tribut”, comenta el titular d’Hisenda.

Baixada del IAE per a les grans empreses
Així mateix, l’Ajuntament d’Almussafes va adoptar l’acord de modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). La proposta suposa una reducció del coeficient aplicat a l’impost del 2’85 al 2’55 per a les empreses de categoria fiscal 1, emplaçades totes elles en les dos zones industrials de la població, creant un nou escenari tributari que beneficia directament al sector industrial. Es beneficiaran entorn d’un centenar d’empreses, ja que l’Ajuntament d’Almussafes manté en la categoria 2 a les xicotetes empreses situades dins del nucli urbà i contornada, situant-se estes últimes en un coeficient de l’1, a què no se li ha aplicat cap variació per a l’any que ve.

Amb esta mesura, que s’aplicarà a partir de l’1 de gener de l’any que ve 2016, el consistori municipal avança en la seua aposta pel foment de l’ocupació i la reducció de l’índex de desocupació de la localitat, “ja que l’índex tributari que apliquem al IAE és un dels més econòmics si ho comparem amb altres poblacions que també disposen de polígons industrials punters i de referència des del punt de vista econòmic i en els que el coeficient regata el màxim aplicable per llei, és a dir, el 3’8”, conclou el primer edil.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.