El govern de Cullera proposa rebaixar l’IBI i recaptar un milió d’euros menys

El govern de Cullera proposa rebaixar l’IBI i recaptar un milió d’euros menys

El govern de Cullera portarà al ple municipal ordinari de novembre convocat per al dimarts l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La gran novetat d’enguany és que l’executiu proposarà la renúncia a recaptar un milió d’euros més en comparació amb 2015. L’objectiu és evitar sagnar encara més l’economia de les famílies, que ja durant els últims anys han afrontat pujades exagerades d’este tribut.

El regidor d’Hisenda, Juan Vicente Armengot, ha assenyalat que esta és una mesura que representa «un gran esforç» donada la delicada situació de les arques municipals «però és absolutament coherent amb la nostra política social d’ajuda a les famílies».

No obstant açò, Armengot ha assegurat que la renúncia al milió d’euros no afectarà la prestació dels servicis municipals, ni a les polítiques socials i d’inversions previstes.

Així, en 2016 Cullera té previst recaptar en concepte d’IBI 14.671.411 euros, mentre que d’haver seguit amb la política fiscal de l’anterior govern la xifra ascendiria als 15.617.954 euros.

Per a fer efectiva eixa mesura, el govern local proposarà l’aprovació d’una reducció de sis punts del tipus de gravamen, que de rebre el vistiplau de la corporació passaria de l’actual 0,99 al 0,93.

D’esta forma es pretén frenar una pujada desproporcionada en el rebut que es generaria una vegada el Cadastre haja actualitzat els valors cadastrals de la població després d’haver-los revisat per a l’any pròxim. Així, després de la revisió cadastral, el coeficient que haurà d’aplicar-se és de l’1,1.

Per la seua banda, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha assenyalat que el nou govern «vol posar fi a una època marcada per l’augment de la pressió fiscal sobre els veïns». A pesar que l’ajuntament no pot rebaixar els impostos per les dures condicions del pla d’ajust aprovat pel Partit Popular, que obliga a mantindre’ls en els nivells més alts, el primer edil ha assenyalat que la intenció «és minimitzar les pujades anuals a les quals ens obliga la llei en la mesura de les nostres possibilitats i açò és el que estem fent amb esta mesura. Per a nosaltres hauria sigut més fàcil seguir amb la política fiscal de l’anterior govern i recaptar un milió més, que ens vindria molt bé, però els ciutadans ja han pagat massa la crisi i és hora que se’ls deixe d’estrènyer més».

L’IBI a Cullera havia pujat de forma exponencial durant els últims anys de mandat del Partit Popular, de manera que dels 10.921.102 euros que es recaptaven en 2011 es va passar en 2015 als 14.451.229 euros. Ara el rebut net s’incrementarà solament un 1,4 enfront del 7 % previst anteriorment.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.