El Departament de Salut de la Ribera inicia la campanya de vacunació de la grip

El Departament de Salut de la Ribera inicia la campanya de vacunació de la grip

El Departament de Salut de La Ribera ha començat esta setmana la campanya de vacunació contra la grip estacional 2015-2016, per a la qual compta amb una provisió inicial de més de 42.000 dosi de vacuna.

A fi de difondre la campanya i fer-la accessible als grups de risc, el Departament de Salut de La Ribera enviarà més de 64.000 cartes als ciutadans de La Ribera majors de 59 anys, recordant-los la importància de la vacunació i citant-los en el seu centre de salut per a portar-la a terme.

Així mateix, s’estan emetent falques de ràdio i televisió i s’ha inclòs, de forma automatitzada, consells de vacunació antigripal en el full d’alta que reben els pacients inclosos en els grups de risc que acudixen a Urgències, Hospitalització i Consultes Externes.

De la mateixa manera, al llarg de la campanya, el personal d’Infermeria dels centres d’Atenció Primària durà a terme una busca activa i la vacunació in situ d’estos pacients de risc, que vagen a consulta per altres motius. També es vacunarà els pacients del Servici d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Alzira i es realitzarà un control i seguiment dels treballadors de les granges avícoles del Departament de Salut.

Els grups de risc en què està indicada la vacunació contra la grip són, en línies generals, les persones majors de 59 anys; aquelles que per la seua condició clínica especial (malalties metabòliques cròniques, com a diabetis o obesitat mòrbida) tenen un alt risc de complicacions derivades de la grip o descompensacions; persones que conviuen o atenen malalts crònics; dones embarassades, i treballadors de centres sanitaris, servicis especials i avícoles, entre altres.

Les persones que pertanguen a estos grups de risc poden contactar amb els seus respectius centres de salut per a resoldre qualsevol dubte que puguen tindre sobre la vacunació.

Importància de la vacunació
La grip és una malaltia infecciosa aguda de les vies respiratòries causada per un virus, que provoca, aproximadament, entre el 10% i el 20% de totes les malalties respiratòries. Destaca per la seua elevada capacitat de transmissió de persona a persona per via aèria, i es presenta, generalment, a l’hivern.

La grip s’associa a un augment anual d’hospitalitzacions i defuncions. La població afectada en cada epidèmia oscil·la entre el 5% i el 20% i la vacunació és el mètode més efectiu per a previndre la infecció i les seues complicacions.

Segons l’evidència científica, les altes cobertures de vacunació antigripal estan lligades a una reducció d’hospitalitzacions per pneumònia o grip del 27%.

Objectius i resultats
Per això, un dels objectius de la campanya de vacunació de la grip és vacunar a més del 64% de la població major de 64 anys.

Pel que fa a la campanya de vacunació de la temporada passada, 2014-2015, el Departament de Salut de La Ribera va ser el segon dels 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana en vacunació a este grup de risc, aconseguint el 60,79% de cobertura.

Cal destacar que durant la passada temporada, La Ribera va vacunar a un total de 39.477 persones.

Hospital de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.