Almussafes comença a celebrar la setmana dedicada als seus majors

Almussafes comença a celebrar la setmana dedicada als seus majors

El pròxim dilluns 19 d’octubre arranquen els actes programats per a celebrar el XXXVII Homenatge a la Tercera Edat, un dels moments més esperats pel col·lectiu de majors d’Almussafes, ja que durant set dies ells seran els autèntics protagonistes de totes les activitats plantejades.

Durant la primera de les jornades, l’alcalde, la regidora de la Tercera Edat i la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes visitaran en els seus domicilis a aquells jubilats que celebren enguany el seu 90 aniversari amb l’objectiu de rendir-los el merescut homenatge i fer-los lliurament d’un detall. Es tracta d’una quinta que ha demostrat gaudir d’una gran fortalesa. De fet, són deu les dones i huit els homes nascuts en 1925 que poden viure en primera persona l’homenatge en el seu honor. La comitiva visitarà a una representació d’aquest grup d’homenatjats, a aquells les circumstàncies familiars i personals dels quals facen possible aquestes trobades en els quals els representants polítics i de l’associació els agraeixen tot el que han fet pel seu entorn durant les seues nou dècades de vida.

Aqueixa mateixa vesprada, el hall de la Llar del Jubilat acollirà la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Història d’una vila’, que cada any fa un repàs per alguns dels moments de la vida dels veïns d’Almussafes a través d’una selecció d’instantànies que mostren els costums i festes d’èpoques anteriors i que romandrà oberta fins al pròxim 6 de novembre.

El dimarts 20 serà el dia dedicat a les arts escèniques. El grup Candilejas de l’Escola Municipal de Teatre reestrenará a les 18h en el saló d’actes del Centre Cultural l’obra ‘Ni a la de tres’, en la qual sis intèrprets representaran sota les ordres del seu director, Fernando Tébar, una comèdia clàssica d’humor per a tots els públics ambientada en la casa de la família Alvarado. El dijous 21, a les 16:30h, se celebrarà un campionat de jocs de taula amb premis per al guanyador de cada modalitat.

Una edició amb novetats
Una de les principals novetats incloses en la programació d’aquest 2015 és la realització del concurs culinari Masterchef, el dimecres 21 a les 18h, en el qual els participants podran elaborar les seues receptes favorites, en la categoria de dolç o de salat, i presentar-les davant el jurat per a convertir-se en el millor cuiner de la localitat. Segons les bases d’aquest divertit certamen, les creacions podran elaborar-se a casa o en la Llar del Jubilat i es valoraran aspectes com la presentació, l’originalitat i el sabor. Amb els plats presentats, i després de donar a conèixer el nom dels guanyadors, se celebrarà un berenar. Les inscripcions per a formar part del grup de participants finalitzen avui divendres 16 d’octubre.

Una altra de les novetats arreplegades en el programa dissenyat és que el sopar del divendres 23 inclourà per primera vegada una actuació musical, la de el ‘Tío Fredo’, que delectarà als comensals amb alguns dels seus millors temes. Amb aquest espectacle, des de la Regidoria de la Tercera Edat s’intenta dotar d’una major qualitat a aquesta vetlada en la qual més d’un centenar de veïns es reuneixen per a compartir anècdotes, riualles i records. Aqueix mateix divendres, a les 16:30h, el grup d’alumnes de Bollywood del Pavelló Municipal oferiran una actuació en la Residència La Vila d’Almussafes.

Els actes més consolidats d’aquests festejos es desenvoluparan durant el cap de setmana. El dissabte 24 se celebrarà en la Llar dels Jubilats el sopar de baix braç, a la qual li seguiran els tradicionals balls del farolet i del mantó de Manila, i el diumenge 25 tindrà lloc la clausura de la setmana. A les 12h, s’oficiarà una eucaristia en honor als jubilats i pensionistes de la localitat en l’església parroquial Sant Bertomeu Apòstol i posteriorment es traslladaran tots fins al pavelló, on se servirà un multitudinari dinar de germanor amb lliurament de distincions i regals aportats per les associacions i comerços del poble i per l’Ajuntament d’Almussafes.

“És una setmana d’alegria, de festa i de gaudir junts i des d’aqueixa perspectiva hem organitzat els actes, per la qual cosa convidem a tots els jubilats i pensionistes d’Almussafes a participar en ells”, destaca la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada