Toni González vol convertir el parc industrial d’Almussafes en un polígon intel·ligent

Toni González vol convertir el parc industrial d’Almussafes en un polígon intel·ligent

Satisfacció dels organitzadors després del resultat de la xarrada que va mantindre l’alcalde, Toni González, amb els gerents d’una gran quantitat d’empreses del polígon, en la que el president de l’executiu va reiterar el seu ple compromís amb tot el sector empresarial de la zona industrial. De fet, el president de la corporació municipal va anunciar que millorarà la seguretat del parc industrial, amb un increment de les places policials, que serà viable en els comptes municipals de l’any que ve 2016. No obstant això, a curt termini, el president de l’executiu dotarà de major vigilància el polígon per part de la policia local i també de la Guàrdia Civil.

Respecte d’això, els gerents van plantejar la problemàtica quant a la regulació del tràfic en hores punta, és a dir, en els canvis de torn, i inclús es va plantejar la instal·lació de radars de velocitat com a possible solució. De fet, una altra de les qüestions abordades va ser l’obsoleta i escassa senyalització vial del parc industrial i més especialment la referida als senyals que establixen els límits de velocitat. En l’actualitat, l’Ajuntament està sufragant el projecte de senyalització institucional i comercial del polígon i abordarà la completa senyalització en una futura fase.

Així mateix, González va avançar la reunió que mantindrà, la setmana que ve en Diputació, junt amb alcaldes d’altres set poblacions amb pes industrial, per a accedir conjuntament a uns Fons Europeus d’ajudes per a aconseguir que el Joan Carles I es convertisca en un polígon Intel·ligent, des del punt de vista energètic, mediambiental i de seguretat, en un termini de dos anys.

La problemàtica sobre l’aparcament de camions va ser un altre dels assumptes tractats durant la reunió, Les empreses consideren que l’actual parquing no està situat en la millor zona, ja que la prioritat número u és “donar cabuda als torns al 100%, és a dir, als turismes en què es desplacen els operaris del parc”. Respecte d’això, el president de la corporació es va comprometre a habilitar una altra zona que de solució a la problemàtica actual i l’APPI va proposar la creació d’una comissió d’estudi, en la que participen les empreses més afectades per esta qüestió, bé interna o bé amb els seus proveïdors habituals.

La carència de transport públic en el polígon, la necessitat comptar amb un baixador de tren i la possible ampliació del polígon van ser altres importants qüestions debatudes en la trobada.

Un pla de foment de l’ocupació consensuat amb els empresaris del parc
L’alcalde també va centrar part de la sessió conjunta en aquelles polítiques municipals en actiu que afecten directament els empresaris de l’associació del parc industrial i que se sustenten en les ajudes a la contractació que els concedix l’Ajuntament d’Almussafes pels contractes formalitzats a veïns desocupats del municipi i en altres línies estratègiques que també se supediten a l’actual Pla de Foment de l’Ocupació, que el consistori municipal ha dotat amb 450.000 euros de presupusto. “González, com a màxim responsable de la Delegació d’Ocupació, va anunciar que adaptarà l’actual pla d’ocupació a les necessitats concretes de les empreses, aprovant les corresponents mofificaciones en aquells apartats del programa objectes de millora com cobrir part dels costos dels cursos de formació que les empreses del parc oferixen als nous operaris, sempre que estos siguen d’Almussafes. “Pretenc que vos interesse formalitzar la contractació dels veïns d’Almussafes, després d’analitzar la seua formació i les ajudes econòmiques que aneu a percebre”, va explicar el president de l’executiu. Entre els acords adoptats en la trobada es va plantejar la creació d’una comissió de treball, integrada per respresentantes de l’Ajuntament, APPI i responsables de recursos humans de les empreses, per a adaptar el pla a les necessitats reals de les empreses. Així mateix, González va avançar les gestions que s’estan desenrotllant perquè l’IES Almussafes impartisca el cicle de mecatrónica ja en el curs 2016-2017, una especialitat molt valorada per les empreses del parc industrial. ”Des de l’Ajuntament assumim el finançament, l’IES dota de professorat el cicle, la Generalitat autoritza i les empreses col·laboradores cedixen les instal·lacions per a la realització de les pràctiques”.

“Estem orgullosos d’haver completat una trobada distesa i completament participativa que ens ha permés assentar les bases d’un treball conjunt de l’APPI, els empresaris i el nostre Ajuntament que indubtablement redundaran en un benefici directe per a totes les parts, pueto que amb això continuem unint esforços per a aconseguir reduir l’índex de desocupació en la nostra població”, conclou González.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.