Almussafes vol assumir la plena competència en matèria d’ocupació

Almussafes vol assumir la plena competència en matèria d’ocupació

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va rebre el president de l’executiu local, Toni González durant el matí d’ahir dimecres dia 7. En la trobada, que va durar aproximadament una hora, es van tractar tres assumptes de gran rellevància per a Almussafes, especialment la petició de la màxima autoritat municipal a l’administració autonòmica perquè esta delegue en l’Ajuntament la competència en material d’ocupació. González va sol·licitar, així mateix, subvencions per a procedir a la rehabilitació de la Casa Ayora, de propietat municipal, i per a la peatonalización de la Plaça Major de la població.

Jorge Rodríguez va comunicar al president de la corporació municipal que Generalitat Valenciana i Diputació ja estan treballant en la redacció d’un decret que valide un marc legal molt més flexible en matèria d’ocupació, perquè els ajuntaments amb estabilitat pressupostària puguen assumir diferents competències en este sentit. “A Almussafes apliquem una política per al foment de l’ocupació que es troba prou limitada pel fet de no disposar de la competència legal en este assumpte i econòmicament el nostre ajuntament està prou sanejat per a desenrotllar moltes més accions tendents a reduir la taxa de desocupació fins a aconseguir la cridada desocupació tècnica”, comenta l’alcalde, Toni González, el qual confia que en aproximadament un mes es puguen impulsar, amb total llibertat d’actuació i des de la pròpia administració local, nous projectes orientats al foment de l’ocupació, a més de comptar amb alguna subvenció respecte d’això per part de l’entitat autonòmica.

La visita a la Diputació també va servir perquè González li sol·licitara al president de l’ens autonòmic una subvenció que permeta a l’executiu iniciar el projecte de rehabilitació de la Casa Ayora, edifici senyorial del segle XVIII, emplaçat en ple carrer Major, que el consistori municipal va adquirir als seus propietaris l’any 2005. “Durant els pròxims mesos, des del Departament d’Urbanisme realitzarem un estudi de la futura funcionalitat de l’immoble, que requerix d’una intervenció urbanística urgent, per a la que esperem comptar amb una ajuda econòmica per part de la Diputació”, explica la màxima autoritat municipal.

González va aprofitar, així mateix, la trobada privada amb Rodríguez per a informar-li de l’ambiciós projecte d’eliminació de totes les barreres arquitectòniques del nucli urbà que està redactant l’ajuntament  i de la possibilitat de disposar d’un fons d’ajuda per part de la Diputació per a l’execució d’una de les actuacions incorporades en el pla. “La intervenció urbanística d’adequació de la Plaça Major, que comporta, entre altres accions, la peatonallització de la mateixa, és realment ambiciosa i comporta una inversió considerable”, conclou l’alcalde.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.