Cullera millora la recaptació per la subhasta de les tirades en un 38%

Cullera millora la recaptació per la subhasta de les tirades en un 38%

Els temps de vaques flaques en la cinegètica local semblen haver quedat arrere. L’alegria ha tornat a la despesa dels caçadors i açò es va notar, i molt, durant la subhasta de replaces en el vedat de Cullera per a la temporada 2015-16 de Tirades aquàtiques, celebrada este diumenge al matí en la Sala Multiusos del Mercat Municipal.

En total, la Junta de Tirades va aconseguir recaptar 38.150 euros, una xifra que supera amb escreix la dels últims tres anys, quan llastrada per les estretors econòmiques es va quedar estancada en els 28.000 euros. Alguns fins i tot van creure llavors que el vedat estava en declivi.

Però res d’açò. Les constants vitals d’esta afició, àmpliament estesa en la localitat, tornen a poc a poc a la normalitat, encara que lluny de les xifres que es van aconseguir en els anys de bonança. Els caçadors coincidien a assenyalar el diumenge que la d’enguany ha sigut la subhasta més animada dels últims temps. Un 35 % més d’ingressos que suposen un autèntic impuls.

A açò també ha contribuït sens dubte les bones expectatives generades per a esta temporada. Prova d’açò és que cap de les 27 replaces va quedar per adjudicar i la pugna en les licitacions va ser notòria.

La replaça més cotitzada d’enguany ha tornat a ser la número 27, per la qual es van pagar 3.800 euros. La segona que va aconseguir una major licitació va ser la 17, amb 3.150 euros. En el costat oposat, la 7 per la qual únicament es van obtindre 450 euros.

Aigua garantida
Malgrat la sequera, des del Sindicat de Recs es va assegurar que la inundació del vedat està garantida per a esta temporada. També des d’este organisme es van llançar alguns advertiments i es va demanar als caçadors que no utilitzen arròs «rebordonit» per a la seua activitat pels problemes que després causa en els camps.

La subhasta va estar presidida per l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, acompanyat pel regidor de Tirades, Salva Tortajada. Tortajada s’ha mostrat «satisfet» de què les Tirades hagen superat el gran clot dels últims anys. «El repunt en la recaptació és simptomàtic d’un canvi de tendència. Encara que no estem en les grans xifres d’antany, es dissipa qualsevol dubte sobre la continuïtat d’un vedat que se subhasta des de 1882», ha conclòs.

La Sala Multiusos es va omplir amb més de 200 caçadors que van viure una jornada marcada per un ambient festiu i per les ganes que comence la temporada de caça. La primera tirada està fixada per al dissabte 21 de novembre. La segona tindrà lloc el 5 de desembre i seguiran unes altres el 12, 19 i 26 d’eixe mateix mes. Al gener, haurà tirades els dies 2, 9 i 16.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.