El govern de Cullera prepara un Pla Social d’Ocupació per a 2016

El govern de Cullera prepara un Pla Social d’Ocupació per a 2016

L’Ajuntament de Cullera treballa en l’elaboració d’un Pla Social d’Ocupació per a 2016 amb el qual intenta pal·liar l’alta taxa de desocupació que patix la localitat i que afecta especialment als col·lectius més vulnerables.

Després que la primera ordre que donara el nou alcalde, Jordi Mayor, en prendre possessió del càrrec al juny fóra l’elaboració d’un reglament per a regular la borsa d’ocupació, finalment este dilluns l’executiu portarà a ple l’aprovació d’eixes bases. Durant els últims tres mesos, els tècnics municipals han treballat intensament en la seua elaboració.

La reglamentació compta ja amb el vistiplau unànime de la Taula de negociació del consistori on estan representades totes les forces sindicals. Ara, falta el beneplàcit del ple, que el govern confia aconseguir després d’informar els grups polítics del contingut del reglament.

D’obtindre el suport majoritari, el següent pas serà l’aprovació del Pla d’Ocupació, que es dotaria amb una partida pròpia en els pressupostos de 2016. L’aprovació del pla podria produir-se en el mes de novembre.

Una vegada fet eixe pas, al desembre s’obririen les inscripcions als interessats a formar part de la borsa. A això seguiria la baremació dels candidats sobre la base dels criteris del reglament.

Les contractacions s’iniciarien a partir del mes de gener de 2016 amb l’entrada en vigor dels nous pressupostos municipals.

El pla social d’ocupació està dissenyat perquè compte amb una borsa social, de manera que les empreses concessionàries de l’ajuntament o qualsevol mercantil de Cullera puguen tirar mà a l’hora d’efectuar contractacions.

D’altra banda, estarà el pla d’ocupació a través del qual el consistori realitzarà contractacions directes per al suport auxiliar en la prestació de servicis que tinguen relació preferent amb les següents activitats: vigilància, neteja i manteniment de parcs, jardins, aparcaments, platges i zones d’especial protecció mediambiental; servicis de manteniment i condicionament d’obres i instal·lacions públiques; activitats esportives; servicis socials administratius; neteja o servicis varis com ara pintura, lampisteria o manteniment.

Requisits dels candidats
Els requisits i condicions que han de reunir els beneficiaris han sigut determinats pels tècnics de Serveis Socials de l’ajuntament. Entre ells, es necessitarà estar empadronat a Cullera almenys durant dos anys. Amb açò es tracta de garantir que el treball creat beneficie als veïns del municipi.

Entre els criteris preferents de selecció, s’ha determinat la situació sociofamiliar (càrregues familiars i en risc d’exclusió social), situació de desocupació del sol·licitant, víctimes de violència de gènere, col·lectius amb dificultats laborals derivades de l’edat, jóvens amb mesures judicials en medi obert i persones en procés de reinserció social i laboral.

Posteriorment, una comissió de valoració formada exclusivament per tècnics de Serveis Socials —sense presència política— s’encarregarà de gestionar la borsa.

Jordi Mayor ha destacat que el pas que va a donar-se el dilluns «és crucial per a garantir l’accés als llocs de treball a aquells col·lectius més afectats per la crisi» i suposa un «punt  final a les polítiques d’enxufisme practicades per anteriors governs per a teixir xarxes clientelars de votants captius».

«Vam prometre en campanya que el poc treball que puga tindre l’ajuntament es repartiria sense favoritismes entre els qui més ho necessiten i és el que anem a fer amb este  reglament», ha conclòs.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.