Cullera descobrix un deute de 4,5 milions d’euros amb l’empresa del fem que el PP ocultà

Cullera descobrix un deute de 4,5 milions d’euros amb l’empresa del fem que el PP ocultà

La situació econòmica de les arques municipals de l’Ajuntament de Cullera és encara més greu del que es creia. L’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, va fer públic despús-ahir a la vesprada-nit en el ple ordinari de setembre que el consistori deu en estos  moments més de 4 milions d’euros a l’empresa concessionària de la recollida i tractament de residus.

Esta quantia és fruit dels impagaments corresponents a un any per la prestació del servici, els quals havien sigut ocultats en els calaixos per l’anterior equip de govern del Partit Popular.

El primer edil va explicar que després de prendre possessió al juny, una de les primeres «sorpreses» amb les quals es va trobar el nou executiu socialista va ser una demanda presentada a l’ajuntament per part de la Societat Agricultors de la Vega (SAV) al gener d’enguany per l’impagament de diverses factures. «Va ser la primera notícia que tinguérem perquè ni abans de les eleccions ni durant el traspàs de poders se’ns va facilitar eixa informació», va assenyalar Mayor.

En la demanda, la mercantil reclamava un total de 3.672.708 per pagaments endarrerits més 802.912 euros en concepte d’interessos de demora. En total, 4.475.620 euros que havien de sumar-se als 34 milions d’euros de deute bancari del consistori, el més endeutat de la Ribera després d’anys de gestió ruïnosa.

Pla de pagaments
L’actual govern socialista ha treballat des de juny en este delicat assumpte i ha aconseguit paralitzar la demanda fins al dia de hui després d’haver realitzat el consistori un important esforç i haver liquidat a la SAV un total de 2.800.301,59 euros en els últims mesos.

De fet, un dels primers passos que va donar l’alcalde va ser reprendre el diàleg amb l’empresa per a acordar un pla de pagaments després que l’anterior primer edil s’haguera negat a rebre’ls durant dos anys per a tractar este assumpte.

No obstant açò, la mala gestió econòmica que ha suportat l’Ajuntament de Cullera durant els últims governs populars provoca que seguisquen havent-hi pagaments endarrerits a la SAV.

Malgrat l’esforç de l’actual equip de govern per posar-se al dia, a 30 de setembre segueixen havent-se de 3.188.000 euros més 637.418 de la de revisió de preus, sumes a les quals cal afegir els interessos de demora. Concretament, ara mateix queden per pagar a la SAV 13 mesos de prestació del servici.

En el ple celebrat este dijous, la corporació va aprovar un pagament de 800.000 euros a la mercantil en concepte d’actualització de preus corresponents als anys 2011, 2012 i el primer trimestre del 2013. Malgrat que eixos diners havien sigut pressupostats per l’anterior govern del PP, este no havia portat el punt al ple, provocant un nou retard.

«Herència enverinada»
Mayor lamentà que el PP haja deixat una «herència econòmica enverinada» i va acusar als populars d’haver portat al consistori a la ruïna per la seua mala gestió. «Vostés es van negar a aprovar pressupostos durant diversos anys per a adaptar-los a la nova realitat econòmica i la bola es va ser fent cada vegada més gran fins a haver-nos portat a una situació límit de col·lapse econòmic i retallades que han perjudicat als veïns i especialment als col·lectius més febles afectats per la crisi», va indicar. «Açò ho haurien de pagar vostés, que són els qui van generar el deute amb la seua gestió nefasta», va dir Mayor al portaveu del PP.

Auditoria del deute
El primer edil ha posat en relleu que l’executiu municipal ja està auditant els comptes en compliment de la seua promesa electoral d’analitzar l’estat de les arques municipals. «Cada dia ens trobem amb noves sorpreses fruit de les polítiques del PP, que ens deixen arruïnats fins a l’any 2032», declarà «i açò és un primer resultat».

Malgrat el desagradable descobriment, Jordi Mayor ha garantit que esta dificultat afegida «no va a impedir que seguim avance amb les nostres polítiques socials i de paralització de les retallades».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.