Cullera recupera les festes als Jardins del Mercat per al 9 d’Octubre

Cullera recupera les festes als Jardins del Mercat per al 9 d’Octubre

L’Ajuntament de Cullera tornarà a obrir els Jardins del Mercat Municipal per a la celebració de festes populars amb motiu del 9 d’Octubre. El consistori ha organitzat una completa programació per al Día del Poble Valencià que tindrà com a eix central un acte institucional i es complementarà amb concerts en valencià, dansaes típiques, l’actuació de la Muixeranga de Cullera, portes obertes als museus i una mostra gastronòmica.

Després que l’anterior govern municipal decidira traure del mercat celebracions tan populars com el ball de disfresses de les Festes Majors, generant una gran controvèrsia entre els veïns, el nou executiu local presidit per Jordi Mayor ha decidit que este emblemàtic recinte torne a acollir festes, atenent així una demanda plantejada per una gran part de la ciutadania.

Concretament, el 8 d’octubre, els jardins acolliran un concert de rock i rap en valencià dels grups Arrap i Kontaminació Akústica. L’espectacle tindrà lloc a partir de les 23 hores i es complementarà al mateix lloc amb una discomòbil en la qual també es punxaran temes en la nostra llengua.

Les activitats per a la celebració del 9 d’Octubre, organitzades de forma transversal per les regidores de Cultura, Activitats Musicals, Patrimoni,Turisme i Joventut, s’iniciaran el dia 8 a les 19.30 hores amb l’acte institucional de lliurament del Distintiu 9 d’Octubre a una destacada personalitat del municipi consensuada per la Corporació. Posteriorment, a la plaça d’Espanya es podrà gaudir d’una actuació de la Muixeranga de Cullera.

Ja per al dia 9, la Colla Dolçaval de tabal i dolçaina iniciarà la jornada a les 8.30 hores amb una despertà per la zona de la Vila. A les 10.45 hores, una cercavila a cura de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina i la Colla Pas Plà recorrerà el centre de la població fins a la plaça d’Espanya, on a les 12 tindrà lloc una gran dansà. També eixe dia hi haurà espai per a la gastronomia autòctona amb la Jornada gastronòmico-marinera al Port.

Portes obertes als museus
L’ajuntament també vol acostar el patrimoni municipal a la ciutadania i per eixe motiu els veïns de Cullera podran gaudir del 9 a l’11 d’octubre d’unes jornades de portes obertes a tots els museus municipals.

Jordi Mayor ha expressat la seua satisfacció perquè el consistori recupere un espai emblemàtic com són els Jardins del Mercat per al gaudi de la ciutadania. «Eren moltes les peticions que demanaven que les festes tornaren al Mercat i hem atés eixa demanda, que tindrà continuïtat per a festes del poble. Els veïns tenen dret a disfrutar dels seus espais urbans perquè el Mercat no està perquè ens el mirem i diguem com és de bonic, sinó per viure’l i gaudir-lo», ha assenyalat el primer edil.

La màxima autoritat local també ha indicat que per primera vegada en anys, la ciutat tindrà «una programació digna per celebrar el nostre dia nacional, dotada de contingut reivindicatiu». «Este 9 d’Octubre va a tornar a ser de la ciutadania i per a la ciutadania», ha insistit, després d’apuntar que «novament tindrem música en valencià, que havia estat relegada de l’escassa programació cultural que teníem per una qüestió purament ideològica. Nosaltres apostem pel valencianisme, per la cultura pròpia i per la integració sense exclusions», ha conclòs.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada