Reticències de la Plataforma pel Pont davant el projecte incomplet anunciat avui

Reticències de la Plataforma pel Pont davant el projecte incomplet anunciat avui

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny valorem positivament la visita cursada avui per Pablo Seguí, nou responsable polític de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València, al vell pont sobre el riu Xúquer.

visita-pont-24set2015Després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament de Fortaleny, paralitzarem, només temporalment, el calendari de mobilitzacions no lúdiques que estàvem preparant atenent la bona voluntat manifestada pel mateix diputat. Tot i això, volem fer públiques les nostres reticències davant el projecte (encara no acabat segons han manifestat els mateixos representants de la Diputació) que s’ha presentat a les alcaldesses dels pobles de l’entorn del pont, regidores i regidors.

La idea de l’organisme provincial anunciada avui no contempla el camí més directe entre el pont i Sueca, és a dir, la passarel·la prevista sobre l’A-38 que ja disposa dels corresponents ancoratges i túnels. Es podrian fer en una segona fase, segons han manifestat. L’alternativa que es planteja és habilitar una rampa o escaleta que condueix als camis rurals o de servei ja existents.

Això comportarà que els usuaris hagen de fer quasi un quilòmetre per arribar a la rodona d’entrada a Sueca quan aquesta es troba a uns 150 metres de distància del pont. Així, la perillosa alternativa del nou pont seguirà sent «més vàlida» que la solució aportada des de l’organisme provincial.

alfredo-tecnic-clos-seguiDes de la plataforma valorem molt positivament l’exemple de sostenibilitat demostrat per l’alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, que proposa prescindir d’haver de fer expropiacions i optar pels camins rurals ja existents com a carril-bici del poble al pont promès per la Diputació en el seu dia.

Tot i això, mantindrem la nostra campanya reivindicativa d’adhesió de persones, associacions i ajuntaments per què la institució provincial complisca amb el seu deure pendent que no és altre que habilitar el vell pont de ferro per a ciclistes i vianants.

Seguirem expectants a la inclusió del projecte íntegre en el Pressupost General de 2016 de la Diputació. Ja és hora que la institució provincial done una resposta després de cinc anys d’espera. Recordem que el deteriorament del pont va condicionar la prohibició del pas als vianants ara fa uns vint anys; i totalment des que en 2010, data en la qual es va posar en servei la infraestructura alternativa.

La seguretat de persones i ciclistes, que han d’anar esquivant els perills del trànsit a les rodones, i dels vorals del nou pont, així com frenar el procés de deteriorament que pateix l’antic, inaugurat en 1916, estan per damunt de tot.

La Ribera Baixa, 24 de setembre de 2015

Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny


La nova Diputació rehabilitarà el pont de Fortaleny

El Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat aquest matí el municipi de Fortaleny per a presentar el projecte que la nova diputació de València durà a terme per a rehabilitar l’emblemàtic pont de Fortaleny, deteriorat pel pas dels anys.

pont-visitat-24set2015L’actuació, que compta amb un pressupost d’uns 3 milions d’euros, té dues parts fonamentals: D’una banda, la rehabilitació de l’estructura del pont, que consistirà a canviar les xapes oxidades per la corrosió. La segona part consta a configurar un itinerari ciclopeatonal entre Sueca i Fortaleny.

El pont és una estructura metàl·lica de principis del segle XX que, amb l’aigua, s’ha anat erosionat i oxidant, per la qual cosa està en una fase de deterioració molt avançada. Per açò, la infraestructura va haver d’apuntalar-se i limitar el tonatge dels camions que circulaven per ella.

El diputat ha assegurat que “és una responsabilitat i una obligació que té la nova Diputació amb el monumental pont. El nostre objectiu és donar-li un ús perquè les poblacions es comuniquen perfectament”.

D’aquesta manera, el responsable de l’Àrea de Carreteres ha afirmat que les obres de rehabilitació del pont i el carril per a bicicletes i vianants que enllaça Fortaleny amb Sueca serà una realitat en 2016.

En la reunió en l’ajuntament també es trobava la diputada de Turisme, Pilar Moncho. A continuació, el diputat ha visitat el pont al costat de l’alcaldessa de Fortaleny, Juana Clos, l’alcaldessa de Riola, Judith Capellino, i l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

Les responsables municipals han agraït la implicació de la Diputació en el projecte: “El pont és l’emblema de Fortaleny i estava deteriorant-se. Per a nosaltres és molt important i ens preocupava que poguera arribar a perdre’s”, han asseverat.

En aquesta línia, l’alcaldessa de Sueca ha afirmat que el seu municipi està agraït perquè “aquesta actuació permetrà un turisme de qualitat”.

Igualment, des de la plataforma reivindicativa de Fortaleny mostren la seua satisfacció amb el projecte. “Estem contents de veure que açò comença a moure’s”, afirma Vicent Miragall, membre de la plataforma.

Obres
El pont estarà adaptat per a ciclistes i per a persones amb mobilitat reduïda. També comptarà amb unes escales, per a poder accedir als camins que circulen en paral·lel al riu. Mitjançant aquests camins, connectats per un pas inferior que hi ha sota l’autovia, els transeünts podran situar-se en el costat de Sueca i accedir a la població per camins asfaltats.

Diputació de València


 

  1. […] NOTÍCIES RELACIONADES Reticències de la Plataforma pel Pont davant el projecte incomplet anunciat avui […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.