El grafiter Remy Cebolla representa Cullera en una trobada europea celebrada a Sardenya

El grafiter Remy Cebolla representa Cullera en una trobada europea celebrada a Sardenya

L’art urbà de Cullera traspassa fronteres. El grafiter local, Remy Cebolla, ha participat recentment en una trobada europea de jóvens artistes celebrat a la ciutat italiana d’Arborea (Sardenya) en el qual ha tingut l’oportunitat de demostrar les seues qualitats a més d’haver contribuït a la promoció turística de la ciutat.

remy-cebolla-cullera-2En el marc del projecte Newcimed – New Cities of the Mediterranean Siga Basin, finançat per la Unió Europea i en el qual participa el consistori cullerenc, Remy ha intercanviat experiències artístiques amb joves d’altres països europeus i de la ribera del Mediterrani.

Del 16 al 20 de setembre, l’artista urbà autodidacta, qui s’ha erigit en un dels referents en l’àmbit valencià en la seua especialitat, va tindre l’oportunitat de crear diversos panells, entre ells un de representatiu del far de Cullera que va cridar l’atenció de les autoritats locals per la seua enorme qualitat.

Sorpresos pel seu do amb l’spray, des de l’ajuntament d’Arborea van sol·licitar al jove cullerenc que realitzarà un mural de 15×2 metres amb el nom de la localitat italiana.

Remy també es va oferir per a impartir classes de grafiti en l’escola del municipi, on a més d’introduir als alumnes en la història d’esta modalitat artística va realitzar una exhibició. En total, durant la seua estada va pintar 4 panells i un mur.

Cebolla era l’únic participant espanyol en la trobada i ara es proposa impulsar una trobada similar a Cullera. A més, va col·laborar la cullerenca Andrea Vallet, estudiant d’Història de l’Art.

Malgrat els seus escassos 25 anys, Remy, molt popular en la ciutat, té una llarga trajectòria de producció artística a Cullera, on ha tingut l’oportunitat de demostrar la seua vàlua en diferents espais com a l’Escolaica, el CEIP Doctor Alemany o els instituts Llopis Marí i Blasco Ibáñez amb l’autorització del consistori, molt interessat en la promoció dels creadors locals.

Després del seu retorn d’Itàlia, l’artista ha agraït el suport municipal i assegura que la trobada italiana ha servit per a ratificar la projecció de la seua carrera. «Estic arreplegant els fruits de tants anys d’esforç», ha ressaltat. Remy ha agraït el reconeixement que sempre li han donat els seus conveïns, cosa que admet «em dóna forces per a seguir avant amb els meus projectes i seguir aprenent i evolucionant en el meu art».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.