Almussafes s’adhereix a la xarxa d’entitats col·laboradores del programa Garantia Juvenil

Almussafes s’adhereix a la xarxa d’entitats col·laboradores del programa Garantia Juvenil

Ahir, dimarts 22 de setembre, l’Ajuntament d’Almussafes va oferir una reunió informativa sobre el Programa Garantia Juvenil en el Centre de Formació de Persones Adultes del municipi en la qual els professionals de les àrees d’Orientació Laboral i Joventut han explicat als 15 joves presents aquesta iniciativa de la Unió Europea nascuda en 2013 que a Espanya està emmarcada dins de l’estratègia “Emprèn Jove” del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. A través d’aquest projecte, es busca oferir als joves majors de 16 anys i menors de 30 un lloc de treball, formació contínua, formació d’aprenentatge o període de pràctiques.

Per a açò, el pla ha establit una sèrie de bonificacions a les quals poden acollir-se les empreses que contracten als joves que complisquen les condicions fixades en la normativa. Aquests incentius van de 300€ durant un màxim de sis mesos en l’aportació empresarial a la cotització de la seguretat social fins al 100% en els contractes de pràctiques o en els de formació per a l’aprenentatge. En tots els casos, la participació en el programa és compatible amb les ajudes proporcionades pel consistori municipal a través del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació.

No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, no haver rebut accions educatives que comporten més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors, ni haver rebut accions formatives que comporten més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors. Aquestes són les condicions establides perquè els joves puguen participar en aquest projecte.

El punt de trobada entre l’oferta i la demanda es produeix en la plataforma online en la qual han de registrar-se tant empreses com a sol·licitants d’ocupació, que funciona com si d’una borsa de treball es tractara. Per a obtenir les claus, és necessari comptar amb el DNI electrònic o amb el Certificat de Signatura Digital. La tercera via és acudint als organismes adherits, entre els quals es troba el Centre d’Informació Juvenil d’Almussafes. Gràcies al conveni subscrit recentment amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, la Regidoria de Joventut de la localitat podrà prestar assessorament i facilitar l’accés a aquest espai virtual.

“Estem plenament compromesos amb el foment de l’ocupació i prova d’això és que una vegada més posem a la disposició dels veïns els mitjans materials i humans al nostre abast per a facilitar la seua participació en els plans que entorn d’aquesta qüestió van sorgint”, declara l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.