Dia Sense Cotxes avui a Sueca organitzat per l’associació Muntanyeta dels Sants

Dia Sense Cotxes avui a Sueca organitzat per l’associació Muntanyeta dels Sants

Un anys més, avui, 22 de setembre, l’associació Muntanyeta dels Sants de Sueca es mobilitza amb motiu del Dia Sense Cotxes. Per això, es concentraran a les 18:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament.

La Bicicletada pels carrers del poble començarà mitja hora després, és a dir, a les 19. Des de l’associació recorden un cop més que cadascú dels participants se’n fa responsable de la seua pròpia seguretat.

Consulta l’itinerari


Manifest
VOLEM QUE TOTS ELS DIES SIGUEN EL DIA SENSE COTXES

Del dia 16 al 22 de setembre es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, acabant el dia 22 en la celebració del Dia Mundial sense cotxes.

Des dels darrers anys, des de l’Associació Muntanyeta dels Sants organitzem una bicicletada pel carrers de Sueca per tal de sumar-nos a aquesta iniciativa i reivindicar d’una manera lúdica el paper de la bicicleta com a transport sostenible.

Enguany volem anar més enllà de donar una passejada en bicicleta. No volem quedar-nos amb una simple celebració d’un dia. Ens agradaria que tots els dies foren el dia sense cotxes, que tots els dies ens trobàrem una ciutat amable i respectuosa amb els vianants i ciclistes i que aquestos trobaren l’espai i les infraestructures necessàries per a circular amb seguretat, tranquil·litat i perquè no, alegria per la ciutat.

El cotxe s’ha apoderat de les nostres vides, i ha envaït la ciutat. Gran part de la ciutat està dedicada a ells, ocupant la majoria de l’espai públic: carrers, avingudes i aparcaments. Ben al contrari, estretes voreres deixen espai a aquell qui va a peu, a aquell qui silenciosa, lenta i respectuosament es mou per la ciutat, de vegades patint les barreres arquitectòniques que van ser creades per fer “més segura” la circulació dels vianants front a la circulació dels cotxes.

jornades-sostenibilitat-2015Sabem que el camí no és fàcil i curt, però cal anar avançant des de ja mateix i recuperar la ciutat per a les persones. Prompte el carrer Mercat serà de vianants, cosa que ens alegra. Així, ens agradaria comptar amb més zones de vianants a Sueca. Es pot començar per transformar carrers que actualment estan destinats al trànsit rodat a vials compartits, on els vianants tenen la prioritat i velocitat màxima dels vehicles està limitada a 20 km/h.

Així mateix, comptar amb un programa de mobilitat sostenible a les escoles conscienciaria a gran part de la població a l’estar tota la comunitat escolar implicada. Es podrien implementar rutes escolars segures i el ‘bus a peu’ per a promoure els desplaçaments sostenibles a l’escola, reduint els embussos a l’entrada dels col·legis i fomentant hàbits entre els escolars que repercutirien positivament en aspectes com la salut, l’autonomia i socialització dels mateixos.

Altra mesura que proposem és la instal·lació d’aparcaments per a bicicletes, un vehicle que sobre ser el més pràctic i sostenible per a recórrer distàncies mitjanes queda moltes vegades en l’oblit. La instal·lació d’aparcaments segurs i còmodes per a les bicicletes facilitaria i promouria el seu ús.

Per acabar, proposem que la ciutat de Sueca siga zona30, limitant així la velocitat dels vehicles a 30 km/h. D’aquesta manera s’aconseguiria tindre una ciutat més segura i més amable amb vianants i ciclistes.

22 de setembre de 2015

Associació Muntanyeta dels Sants


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.