El muntatge familiar ‘Do not disturb’ acomiada la gran festa del MIM de Sueca

El muntatge familiar ‘Do not disturb’ acomiada la gran festa del MIM de Sueca

Després de quatre intenses jornades en les quals l’emoció del gest ha recorregut les sales i places de Sueca, la Mostra Internacional de Mim a Sueca tanca avui diumenge la seu 26a edició amb l’espectacle familiar Don not disturb (No molestar) de la cia andalusa Vaivén.

El muntatge, que pujarà a l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 19:00h, està destinat al públic infantil i familiar a partir de 4 anys i està dirigit per Rosa Díaz, Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Un muntatge que traslladarà als espectadors, a través del circ, el teatre i la dansa, al vaivé diari d’una fàbrica de principis del segle XX on treballen quatre personatges que viuen al límit del risc, l’absurd i la tendresa.

En Do not disturb la companyia presenta una escenografia viva situada en una fina línia entre l’objecte i l’escenografia mateixa. De fet, el desenvolupament de l’espectacle transcorre al llarg del muntatge d’una màquina, una gran roda de més de 2 metres de diàmetre i més de 100 quilos de pes. Els quatre personatges de Do not disturb tenen instruccions de construir aquesta roda però no saben exactament com ha de quedar i molt menys quin ha de ser el procés de muntatge. Serà aquest desconeixement el causant de totes les situacions divertides, emocionants i arriscades que sorgeixen durant l’espectacle.

Do not disturb parla també de petites coses, de relacions humanes i com aquestes poden influir directament en un procés més global. La dificultat del procés de muntatge i la mancança de pautes per al mateix representa el present immediat dels personatges, capaç de portar-los a un sentiment comú, la frustració, encara que açò no implique arribar a resignar-se. Per aquest motiu entre tots, més enllà de les diferències, decideixen buscar una solució comuna al problema. Mentre construeixen, apareixen fortuïtes picabaralles, es creen grups… El públic es veurà embolicat així en un joc de xiquets que sabotegen, sense prejudicis, els marges de la realitat.

Vaivén naix l’any 2008 quan Raquel Pretel Ferrándiz i Miguel Moreno coincideixen en la companyia catalana Els Comediants, on ella treballava de ballarina i ell d’artista de circ. Junts creen aleshores el seu primer muntatge La Felicitat en un dos per dos. En 2009 s’incorporen dos acròbates a la formació, Chema Martín i Emilio López Arquillo, i es comença a treballar en el segon treball de la companyia, Piragua, comptant a més amb Iván Monjo, compositor i músic, i Marta Sitjà, ajudant en la direcció, clown i també intèrpret de música en directe. Do not disturb, estrenat en 2011 és el seu últim espectacle.

MIM

Programació completa de la mostra


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.