Cullera invertirà 800.000 euros en millorar infraestructures socials, educatives i culturals

Cullera invertirà 800.000 euros en millorar infraestructures socials, educatives i culturals

L’Ajuntament de Cullera dedicarà durant els pròxims mesos 805.900 euros a la millora d’infraestructures socials, educatives, culturals i turístiques de la ciutat. La Junta de Govern ha aprovat hui les inversions que el consistori durà a terme amb els diners rebuts del romanent de la Diputació de València, totes elles d’una «marcada empremta social», segons ha destacat l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor.

El gruix de la inversió es destinarà al condicionament del saló d’actes de la Casa de la Cultura, actuació a la qual es dedicaran 300.000 euros. Els treballs permetran substituir l’actual sòl de fusta, en mal estat, per un altre de paviment. Així mateix, es canviaran les butaques i s’actualitzaran les mesures de seguretat i emergència de l’edifici, que acull centenars d’esdeveniments però que durant anys havia quedat al marge de les grans inversions municipals.

D’altra banda, l’executiu seguirà apostant pel vaixell almirall de les polítiques socials de Cullera, la residència de la Tercera Edat. Per a la segona fase de la seua reforma es destinaran 250.000 euros, quantia que se sumarà als 127.967,37 euros de la primera fase que contempla les actuacions de major urgència com són la reparació de goteres, la millora i reparació d’instal·lacions elèctriques així com la construcció d’una escala d’emergència, actualment inexistent.

En esta nova intervenció es condicionarà la primera planta amb noves habitacions dotades de banys individuals d’acord amb la normativa vigent, ja que actualment els WC són compartits. Cal recordar que el nou govern municipal es va trobar només més prendre possessió amb una ordre de tancament de la residència cursada per l’anterior Consell perquè les instal·lacions no complien la normativa.

L’educació és una altra de les grans prioritats. Per eixe motiu es destinaran 105.900 euros a diverses actuacions en col·legis públics i dependències municipals dins del Pla de Millora d’Infraestructures Educatives. El regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, ha detallat que tal com s’havia compromés el consistori, es reformaran els banys del CAES Sant Agustí, actualment en molt mal estat a més des de l’Escola d’Adults. En els últims mesos, l’executiu ja ha destinat diversos recursos a millores en les escoles o a la reforma de l’Escoleta Infantil.

Infraestructures turístiques
Les infraestructures turístiques també es voran beneficiades amb 135.000 euros. Després d’anys de reclamacions, el municipi procedirà al pavimentat i ampliació de la vorera que discorre entre l’Hotel Sicania i la platja de Los Olivos. Esta zona que transcorre en alt sobre la platja, molt utilitzada per veïns i turistes, presenta actualment un alt grau de perillositat. Les obres també contemplen la instal·lació d’una barana per a evitar caigudes i millorar la seguretat dels vianants.

Finalment, es procedirà a la reparació d’urgència dels desperfectes en el mur de maçoneria de la rampa accés a l’Illa dels Pensaments (15.000 euros). En el mateix, des de fa temps i per l’acció del mar s’ha generat un forat de grans dimensions que podria acabar afectant la carretera si es produïren nous temporals.

Mayor ha apuntat que amb estes obres «les prioritats del govern de Cullera se centren en els pilars bàsics de l’Estat de benestar: la protecció social, l’educació i la cultura», la qual cosa al seu parar «evidencia un canvi substancial en les formes de fer política en el nostre municipi on ara hi ha un govern que ara prioritza les persones i les seues necessitats». «Estem posant els diners de la gent en la millora de les seues vides, la qual cosa suposa un abans i un després en la forma de dirigir este ajuntament», ha conclòs.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.