El MIM acull l’estrena a l’estat espanyol de ‘S’, de la companyia australiana Circa

El MIM acull l’estrena a l’estat espanyol de ‘S’, de la companyia australiana Circa

nuova-barberia-carloni-foto-roberto-manfrediLa tercera jornada de la 26a edició de la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) alça avui el teló del gest amb una intensa programació que permetrà als espectadors veure muntatges que arriben per primera vegada al nostre país juntament amb una gran varietat d’espectacles de carrer per a tots els públics.

Després de recórrer el món sencer, l’espectacle S, que fa honor a la lletra de l’alfabet, les seues corbes i contorsions, s’estrena a Espanya dins del marc del MIM. Un viatge inaudit als límits físics i emocionals del cos humà a través del circ acrobàtic i la dansa que la prestigiosa companyia australiana Circa, una de millors del món en la seua especialitat, pujarà a l’escenari del Poliesportiu Cobert avui divendres a les 23.00h.

El marc del MIM acollirà també Exúvia, pell exterior abandonada pels artròpodes després de la muda, que dóna títol a l’espectacle que ens porta el Circ Teatre Modern de Catalunya que arriba per primera vegada a la Comunitat Valenciana. Una celebració íntima 100% circ però sense circ, feta d’accions alliberades de tot compromís de traducció immediata. Una actuació que podrà veure’s en el Casal Jove a les 20.00h.

teatro-necesario-foto-benito-vanicelliPer la seua banda, els italians Teatro Necesario recalaran en el Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 23:00h amb Nuova barberia Carloni, un espectacle que ha viatjat per tot el món i que recrea l’atmosfera de les antigues barberies italianes, lloc de trobada dels senyors per a discutir els seus assumptes i idees.

El teatre gestual recorre els carrers de Sueca
El gest i les seues múltiples varietats s’instal·laran avui en els carrers i places de Sueca amb espectacles gratuïts per a tots els públics. Els gallecs Ibuprofeno Teatro s’instal·laran enfila-foto-rafel-boschen el Mercat dels Divendres (12:00h) i en la Plaça de l’Ajuntament (20:00h) per a estrenar a la Comunitat Valenciana Fitness. Un muntatge en el qual la pallassa Marián Bañobre, convertida en una multidisciplinària esportista, traçarà un retrat crític d’absurds clixés construïts socialment entorn de l’univers femení.

La Plaça de l’Ajuntament serà també l’escenari que acollirà, a les 19:00h, The incredible box, dels catalans Cia. La Tal. Una reflexió en clau d’humor sobre la perdurabilitat de l’art que es va alçar amb el Premi al Millor Espectacle de Carrer de Freiburg. I des de Catalunya arriba també la Cia. Estampades amb Enfila S.A, que podrà veure’s en la Plaça de Sant Pere en dues funcions a les 21:00h i 00:30h. Un espectacle de circ inspirat en les fàbriques tèxtils dels anys 50 que ret homenatge a les dones que, entre fils i bobines i amb el soroll de les màquines, van teixir les seues històries de vida fent front a l’adversitat.

MIM

Programació completa de la mostra.

Fotografies: Nuova Barberia Carloni, ©Roberto Manfredi; Teatro Necesario, ©Benito Vanicelli; Enfila, ©Rafel Bosch.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.