El MIM alça el teló amb una classe magistral de Vol-Ras i l’estrena absoluta de Rèquiem

El MIM alça el teló amb una classe magistral de Vol-Ras i l’estrena absoluta de Rèquiem

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM), únic festival espanyol dedicat íntegrament al teatre gestual i considerat com un dels tres més importants d’Europa en la seua disciplina, inaugura demà la seua 26a edició. Articulat sota el lema “Tendències: Present, passat i futur” i programat fins al 20 de setembre, el festival inicia els seus cinc dies de festa teatral amb una Classe magistral a càrrec de Vol-Ras, l’estrena absoluta de Rèquiem de la inDependent i l’estrena en el nostre país de Meurtre au motel, dels francesos Bris de Banane.

vol-rasEn la seua aposta per conjugar l’exhibició d’espectacles de teatre gestual i mim amb la formació i la pedagogia, el MIM alçarà el teló demà dimecres a les 19:00h en el Centre Municipal Bernat i Baldoví amb la Classe Magistral que impartirà Joan Segalés i Joan Faneca, directors de Vol-Ras, sota el títol El MIM… un festival! Sorgida en els anys 80, la companyia catalana va donar els seus primers passos artístics en la Mostra Internacional de Mim i s’ha convertit en un dels clàssics del festival més volguts pel públic en cadascuna de les edicions en les quals ha participat. Ara, tres dècades després d’aquella primera visita que fou el germen d’una fructífera relació, els seus directors tornen al MIM per a tancar el cercle dels seus orígens, la seua història amb el festival i acomiadar-se definitivament del públic i els escenaris.

titella-d-aiguaDesprés del comiat de Vol-Ras, la Sala Els Porxets acollirà a les 20:45 la inauguració de l’exposició inèdita Titella d’aigua, un projecte expositiu creat per Jaume Policarpo (Bambalina Teatre Practicable) i dissenyat específicament per a aquesta edició del MIM. La mostra proposa a l’espectador una nova mirada sobre la titella recolzant-se en la dimensió més plàstica i cinestèsica del concepte. Titelles que cobraran vida amb les accions teatrals de dos titellaires-ballarins en una performance dins de la instal·lació.

Plat fort d’aquest primer dia del MIM serà també l’estrena absoluta de Rèquiem, últim muntatge de la companyia valenciana La inDependent. Dirigit per Amador Artiga i amb la voluntat d’investigar en els nous llenguatges universals, l’espectacle ens situa en els laboratoris d’investigació de la primera meitat del segle XX i ens acosta a la utopia de dotar i donar vida a elements inanimats i jugar a vèncer a la mort. Amb 27 anys de trajectòria teatral articulada en propostes textuals de dramatúrgia valenciana contemporània, la companyia d’Alcoi inicia així una nova via artística amb la qual s’endinsa per primera vegada en el teatre gestual.

Tancarà aquesta primera jornada “mimera” la companyia francesa Bris de Banane, que s’instal·larà a les 24:00 en l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament de Sueca per a convidar al públic a presenciar en directe Meurtre au motel. Un espectacle que arriba per primera vegada a Espanya en el qual els germans Lescop, armats amb una goma elàstica, un marc de fusta i altres accessoris reviuran les millors escenes cinematogràfiques per a crear un thriller sagnant. Un muntatge que desmunta la màgia del cinema mitjançant la manipulació d’objectes, els malabars, el mim i la comèdia.

MIM

Programació completa al web de la mostra

 


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.