Cullera contracta a 30 persones durant sis mesos per a millorar parcs i jardins

Cullera contracta a 30 persones durant sis mesos per a millorar parcs i jardins

L’Ajuntament de Cullera ha contractat a un total de 30 persones per a un taller d’ocupació que es desenvoluparà al llarg dels pròxims 6 mesos i que s’ha iniciat hui. L’alcalde, Jordi Mayor, i la regidora de l’ADL, Mª José Terrades, han donat este matí la benvinguda als beneficiaris en un acte que s’ha dut a terme en la Casa Consistorial.

En total, són 24 els alumnes que es formaran, acompanyats per altres 6 persones que componen l’equip docent i administratiu. La iniciativa compta amb un pressupost de 219.778,56 euros més altres 29.000 d’aportació municipal per a la compra de material. Amb ella es permetrà la millora de parcs i jardins de la localitat a més d’oferir formació i un salari als integrants, en la seua majoria aturats de llarga durada alguns dels quals portaven fins a cinc anys sense treball.

La selecció del personal s’ha dut a terme a través d’una oferta genèrica del Servef de forma absolutament transparent i sense intervenció dels polítics, tal com s’ha encarregat de recordar el primer edil.

Els integrants del taller prestaran els seus servicis en horari de 7 a 15 hores. Aproximadament, la meitat del temps el dedicaran a formació, mentre que la resta exerciran labors de manteniment d’infraestructures en les zones verdes.

En l’apartat formatiu, abordaran mòduls de Sensibilització ambiental, Alfabetització informàtica i Prevenció de riscos laborals. Així mateix, aquells que no disposen del graduat en ESO tindran la possibilitat de rebre reforç en llengua i matemàtiques.

L’alumnat, que rebrà les classes en la Casa Palomes, es dividirà en dos grups. Un, de deu persones, es dedicarà a les infraestructures dels jardins, mentre que l’altre, de 14, actuarà sobre el manteniment dels mateixos, segons ha explicat Terrades.

Per la seua banda, l’alcalde ha assenyalat que l’aposta del consistori per dedicar el taller d’ocupació a parcs i jardins està justificada perquè esta és una de les labors més costoses que ha d’afrontar l’Administració local cullerenca en el seu dia a dia, de manera que ara la plantilla municipal es vorà reforçada en este aspecte i a més els alumnes tindran l’oportunitat de formar-se al mateix temps, per la qual cosa els ha convidat a què aprofiten esta oportunitat també per a créixer professionalment i com a persones.

Finalment, Mayor els ha recordat que el procés s’ha realitzat de forma «transparent i en igualtat de condicions» i ha indicat que «no heu d’agrair res a ningú perquè el treball és un dret».

Foment de l’ocupació
Esta iniciativa de foment de l’ocupació se suma a la recent contractació d’al voltant de mig centenar de veïns a través del Pla d’Ocupació Conjunt. Els tècnics municipals seguixen ultimant els detalls de la Borsa d’Ocupació i l’equip de govern ja treballa en una Borsa d’Emergència Social que posarà en funcionament a partir del pròxim any per a la contractació de persones en risc d’exclusió.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.