A Peus Quets, setmana de pausa

A Peus Quets, setmana de pausa

Sentia preocupació la setmana passada per haver de concentrar al foli una descompassada explosió d’ activitats al Club. I avui m’ en adone que si hi ha matèria, es bastant fàcil exposar i relatar els fets.

SONY DSC

A quin Sant de la Crònica dec encomanar-ne? On m’ aclame per una setena quasi “estèril” on les Festes de la Mare de Deu, disco-mobils, sopars i processons, “mascletaes” i piromusicals han fet que els Peuets i Peuetes hagen fet “fugina” del circuits?

Quant hi ha poc que relatar, açò de fer crònica d’ uns fets ocorreguts pot ser feina àrdua per la quantitat a resumir i al temps senzilla per la mateixa raó. Incongruències de la vida, incoherències existencials!

De dilluns a diumenge la preparació per a la Marató ha anat a un bon ritme, continu i seriós. Sota les directrius de Carles Micó i amb la dedicació de Joan L. Garcia i Luis Berriales, comandants dels durs entrenaments, els progressos se fan palpables. D’ altra banda els prolegòmens per a la data magna del Club de Córrer Peus-Quets ja s’ han iniciat. President, Junta i Director de Carrera tenen ja a hores d’ ara planificada la XXVIIIª Volta a Peu de Sueca del 26 de Setembre. Posar-la en marxa serà qüestió de concentrar voluntats i determinar tasques. Com cada any, allà hi serem.

A l’ apartat de curses populars, ahir dissabte tres Peuetes solidàries, Luisa Carbó, Cris Roman i Sales Mañez inauguren el circuit que la ciutat de València ha dissenyat al llit vell del Turia. Una cursa de 5K a favor dels damnificats nepalesos. La donació mínima de 1 Euro integrament aportada a Oxfam Intermón es la condició demanada per a la participació a la Carrera Virtual “I run for Nepal”.

Assequible, factible i encoratjadora idea de “All runs together” (*) per a obrir al gran públic la via Runner que l’ Ajuntament de València acaba d’ oferir al aficionats corredors de Voltes Populars. En honor a la veritat, aquesta trobada de gent solidària resulta escassa. Una pena. Ara bé, l’ ambient, festiu i calorós aconsegueix mitigar la magra afluència. Un aplaudiment a la iniciativa i una reverència als participants compromesos amb la causa.

El recorregut consta de 5.731m, des del Pont del Regne fins el del 9 d’ Octubre en un anar i tornar sobre una pista similar al tartan utilitzat en recintes d’ atletisme, superfície que cuida les articulacions evitant lesions en turmells, genolls i malucs i que han equipat d’ un perfecte  drenatge que deixa seca la capa d’ atac externa. Una organitzada disposició de senyals recorden que el circuit es per a ús específic de corredors a voluntat de “València Cuitat del Running”, i les fites kilomètriques van marcades, amb uns altres punts cada cent metres. Unes zones d’ estiraments i altres exercicis físics hi han sigut habilitades així com llocs de hidratació. Tan mateix unes balises lluminoses (leds) establertes cada 12,5m indiquen al corredor la via a seguir quant decau la llum solar o el temps gira al gris hivernal. Un 10!

Per la tarda del dissabte, Alginet que celebra el seu 8K marca la feina a huit blavet i blavetes que s’ hi desplacen, ansiosos de kilòmetres i desitjosos d’ acció. Escassa participació també, però dignes resultats. Paco Mompó i Pepe Ciscar, 36:23 i 37:09 respectivament, corren sobradament per baix de 5’’. Sari Roselló, el Berri i Lourdes Lledó al voltant de 5’’. Bons cronos.

Diumenge, atenent a l’ entrenament marcat per a la marató, Dolo Mañez arregla una excursió al Palmar en bicicleta, a ritme tranquil, amb la intenció de moure cames i soltar  musculatura després d’ una setmana carregada de kilòmetres en marjals, escales i costeres de Favara i Llaurí. Encara ens donarà temps de pegar una volteta al Concurs de Paelles.

La festa ens ha fet aturar una mica. Res. La pausa ens farà prendre recules per a un pròxim futur saltar més fort, més alt i més lluny.

Joanjo Presència
Peus-Quets

(*) Tots correm junts.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.