La Diputació patrocina el 55 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

La Diputació patrocina el 55 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

L’Ajuntament de Sueca celebra diumenge que ve, 13 de setembre, el 55 Concurs Internacional de Paella Valenciana amb la coŀlaboració del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, i l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, han firmat este matí el conveni per a patrocinar el certamen gastronòmic. Al acte ha assistit el regidor de cultura, Vicent Baldoví.

Moncho ha dit que “gràcies al conveni firmat este matí, des de la Diputació podem promocionar i donar a conéixer Sueca i aquest important concurs gastronòmic”. “La gastronomia és un dels nostres principals atractius turístics i, a més de ser part del nostre patrimoni, és fonamental per al sector turístic i per a atraure visitants i turistes” —ha afegit la diputada de Turisme.

Pilar Moncho, que assistirà diumenge a la celebració del concurs, ha invitat tots els visitants “a disfrutar del concurs i conéixer Sueca en festes. Dissabte podran assistir a un magnífic espectacle piromusical, i diumenge podran vore els restauradors cuinar paella i visitar Firarròs, esdeveniments oberts a la població i als que vullguen descobrir el nostre municipi”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Sueca ha agraït l’ajuda del Patronat Provincial de Turisme i que “la Diputació reconega el concurs i ens ajude a promocionar i potenciar la marca Concurs Internacional de Paella Valenciana”.

“El certamen celebra enguany la cinquanta-cinquena edició amb la participació de trenta-cinc restaurants i eliminatòries prèvies per a promocionar l’arròs i la paella a nivell internacional. Des de Sueca sempre s’ha apostat per este esdeveniment tan suecà que ens ha posat en el mapa” —ha destacat Tamarit.

A més, “Sueca celebra altres activitats que atrauen multitud de turistes durant estos dies, com el Festival Internacional de Mim, que tindrà lloc la setmana que ve i l’espectacle pirotècnic de dissabte de matí” —ha finalitzat la responsable municipal.

Un any més, el parc de l’Estació de Sueca reunirà milers de persones entorn d’un concurs declarat Festa d’Interés Turístic Nacional que reconeix el plat valencià més internacional: la paella.

Trenta-cinc restaurants procedents de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya i d’altres països, com França, Anglaterra, Alemanya, Austràlia, el Perú i el Japó competiran per alçar-se amb el guardó a la millor paella.

Els participants elaboraran la paella valenciana utilitzant els ingredients i la recepta que estableixen les bases del Concurs Internacional de Paella Valenciana.
Enguany s’atorgarà primer, segon i tercer premi i cinc accèssits, a més de dos premis especials a la millor paella de la Comunitat Valenciana i a la millor paella cuinada per un restaurant estranger.

El concurs s’emmarca dins de la programació de les festes majors de Sueca, que ofereixen multitud d’activitats, com actuacions musicals, jocs infantils, exposicions culturals, espectacles pirotècnics, etcètera.

Dival


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.