2.600 alumnes de Cullera es beneficiaran de beques per a llibres de text

2.600 alumnes de Cullera es beneficiaran de beques per a llibres de text

Al voltant de 2.600 alumnes de Primària i Secundària de tots els centres educatius de Cullera es beneficiaran de les beques per a la compra de llibres de text del pla conjunt de la Generalitat, la diputació i els ajuntaments. Així ho ha anunciat ahir matí l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant l’acte oficial d’obertura del curs 2015-16 que s’ha dut a terme en el CAES Sant Agustí amb la participació de l’edil d’Educació, Sílvia Roca; del regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada i del responsable d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot.

Encara que el consistori no disposa dels detalls concrets de les ajudes, Mayor ha demanat a les famílies que guarden les factures de la compra de llibres, ja que este justificant és imprescindible per a rebre la subvenció de 200 euros. Inicialment, es pagaran 100 euros i en finalitzar el període lectiu s’abonaran altres 100 quan es retornen els manuals didàctics si estos estan en bon estat. Amb eixe material retornat es crearà un banc de llibres, de manera que puguen reaprofitar-se.

Serà la primera vegada en la història del municipi que tots els alumnes dels nivells descrits tindran beca de llibres, ha destacat Roca, ja que l’ajuda es repartirà sense atendre a criteris de renda.

Millores en el centre
D’altra banda, Mayor ha aprofitat la seua estada en el CAES Sant Agustí per a avançar que en breu s’atendrà una de les peticions de l’escola, concretament la renovació dels wc —els quals es troben en mal estat— i la millora del paviment exterior. Els regidors de Serveis Exteriors i d’Urbanisme han analitzat amb el director del centre les possibilitats per al desenvolupament d’estes actuacions.

El primer edil ha triat el col·legi del Raval per a començar el curs per la seua especial significació. En este centre conviuen alumnes de diversa procedència cultural i s’apliquen mètodes pedagògics innovadors.

«Durant els anys de bonança, a Cullera van arribar més de 50 milions d’euros en subvencions i cap cèntim va ser a parar a educació», ha lamentat Mayor, qui ha ressaltat que per açò hui dia els col·legis presenten moltes deficiències que ara el nou govern local està tractant de solucionar en coordinació amb la comunitat educativa dins del pla municipal de millora de les infraestructures educatives.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.