Almussafes escomet la posada al punt de la xarxa de clavegueram en previsió de les pluges

Almussafes escomet la posada al punt de la xarxa de clavegueram en previsió de les pluges

Durant les jornades de dijous dia 3 i del dimecres dia 2, es van executar els treballs de manteniment i neteja dels embornals de totes les vies públiques de la població, una acció que es du a terme anualment per part de l’empresa concessionària del manteniment de les vies públiques en previsió de la campanya de pluges. Enguany i com a novetat, des de la Regidoria d’Obres Públiques i Servicis, s’ha impulsat una acció extra en el carrer Cano, la zona més crítica del nucli urbà segons fonts municipals, ja que ahir dijous l’empresa responsable del servici d’aigua potable i clavegueram de la localitat va procedir a la neteja exhaustiva de tota la xarxa de clavegueram, després de dur a terme una anàlisi prèvia de tots els embornals, així com dels conductes de pluvials i fecals.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intervenció a les clavegueres

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el regidor delegat d’Urbanisme, Andrés López, es van desplaçar durant el matí d’ahir dijous fins al carrer Cano per a departir amb els tècnics d’EGEVASA, empresa concessionària del servici d’aigua potable i clavegueram de la població, que estava duent a terme els treballs de neteja de la xarxa de clavegueram al llarg del matí amb un camió bóta. Esta intervenció en la zona, realitzada a petició dels propis veïns, es va informar prèviament per part de l’edil responsable, així mateix, de la Regidoria de Participació Ciutadana, a través d’un escrit en el que els anunciava tot el procés d’actuació que s’anava a executar, a partir de les 7 del matí, per al que es va aclarir de vehicles la totalitat de la via pública amb l’objecte de facilitar el correcte desenrotllament del servici, a més d’invitar-los a plantejar-los personalment qualsevol dubte o proposta referida a l’esmentada acció.

De fet, van ser diversos els veïns que van acompanyar les autoritats, entre les 8 i les 9 del matí, i van poder ser testimonis directes de tot el procés de manteniment en la zona. “Hem completat esta intervenció extra, al tractar-se de l’àrea del nucli urbà més castigada pel risc d’inundacions cada vegada que patim pluges torrencials, per la qual cosa hem realitzat una comprovació exhaustiva de l’estat general del clavegueram del carrer, concretament de tots els seus embornals, així com dels conductes de pluvials i fecals”, constata Andrés López.

Durant les tasques de neteja, el camió d’EGEVASA va aconseguir eliminar en la seua totalitat un tap, consistent en una capa sòlida de ciment que es trobava davall dels embornals del carrer i que impedia que el col·lector de la zona portara el corrent adequat. “Afortunadament esta labor de prevenció duta a terme ha impedit que la via pública haja acumulat grans revingudes, després de l’episodi de pluges que hem patit esta mateixa nit i en el que s’han arreplegat 45,4 litres per metre quadrat en el nostre municipi”, explica el regidor. No obstant i per a assegurar que l’estat actual de la xarxa de clavegueram és el correcte, després de la intervenció duta a terme, en breu l’empresa introduirà una cambra robot, que manté un abast de 200 metres, en cada un dels embornals.

També es va completar en la localitat el pla integral de neteja de la totalitat dels embornals del nucli urbà, treballs que s’han executat per part dels operaris de l’empresa Talher, responsable de la concessió del servici de manteniment de zones verdes i vies públiques de la població.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.