Almussafes intentarà aprovar un nou Pla General “per a guanyar sòl industrial”

Almussafes intentarà aprovar un nou Pla General “per a guanyar sòl industrial”

L’ampliació del parc industrial Rei Joan Carles I és una prioritat per al nou executiu local, una acció estretament vinculada a la generació d’una major quantitat d’espai industrial en el terme municipal i també amb la creació d’ocupació. En esta línia d’actuació treballa ja el nou president de la corporació municipal, Toni González, el qual precisament dimecres passat dia 2 es va reunir amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, a qui li va traslladar la necessitat l’aprovació, per part de l’esmentat organisme públic autonòmic, de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana d’Almussafes, document que porta huit anys paralitzat.

El primer edil li va comunicar al titular d’Economia que l’objectiu prioritari de la política urbanística de l’equip de govern d’Almussafes passa per l’aprovació de la revisió del PGOU dins dels quatre anys de la present legislatura. “Estem treballant ja en la reactivació de la revisió del nostre planejament urbanístic, que s’ha trobat en una situació de paràlisi durant els últims huit anys”, explica la màxima autoritat municipal. Segons González, des del consistori municipal s’està estudiant el procés de contractació d’una empresa especialitzada per a la redacció d’un nou document de revisió del PGOU, en li que, com a novetat més destacada, es destinarà un major espai al sòl industrial, amb la finalitat de facilitar els metres quadrats necessaris perquè la Generalitat Valenciana puga dur a terme una ampliació de l’actual parc industrial Rei Joan Carles I.

Cal destacar que el polígon d’Almussafes és un dels més potents de tot el territori, pel fet que en ell s’emplaça una de les majors fàbriques d’automòbils d’Espanya, propietat de la Ford Motor Company i la majoria d’empreses del municipi es concentren en el sector de fabricació de components i peces per a la indústria de l’automòbil.

Tant l’alcalde com el regidor d’Urbanisme, Andrés López, que també li va acompanyar en l’esmentada reunió, van traslladar el conseller la necessitat de dotar al municipi de sòl productiu i d’alta qualitat amb territoris intel·ligents i llocs atractius perquè puguen implantar-se empreses de gran valor afegit, en la línia de la I+D+I o les empreses TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació).

La intenció del nou executiu passa per completar la redacció de l’esmentat planejament en un període reduït de temps, amb l’objectiu que l’administració autonòmica done llum verda a la revisió abans de la finalització de la present legislatura.

“Esta acció està estretament relacionada amb una altra gran prioritat amb què ens trobem plenament compromesos: la creació de més llocs de treball en el nostre municipi, ja que volem aconseguir la plena ocupació”, afig el cap de l’executiu, al mateix temps que responsable directe de l’Àrea d’Indústria i Ocupació. Encara que l’evolució del mercat de treball en l’últim any a Almussafes ha presentat una marcada tendència positiva, ja que l’índex de desocupació no ha superat en cap moment el 10%, molt lluny de la mitjana de la Comunitat Valenciana, situada en el 21% de desocupació, González contínua insistint en el compromís del seu grup per aconseguir la cridada desocupació tècnica.

El primer edil es mostra satisfet de la resposta obtinguda per part del titular autonòmic d’Economia, qui es va mostrar partidari de donar la major celeritat a esta qüestió.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.