Peus-quets i la “alegria”

Peus-quets i la “alegria”

Esta setmana també ha sigut prolífica en proves assolides. Peus-Quets s´ha mogut ràpid i bé. Aviat, el mateix dilluns, Benicull; la resta de la setmana farcida d’ entrenaments per als futurs Maratonians; divendres a la Nocturna de Manuel i dissabte la Volta a Peu de Corbera i més entrenaments per al Trail del Mondúver dels tres dimoniets; el Trail Nocturn Camí de Cabres de Genovés i la Pujada a la Font Freda a Atzeneta d’ Albaida; diumenge, sortida amb bicicleta per el Cantalot de Corbera cap a la Murta organitzada per Dolo. Alegria! Qui dona més?

peus-quets-corbera-2015-2Dilluns, a la Volta a Peu de Benicull, malgrat el calor ambient, vaig percebre grans sensacions per part dels participants. No n’ hi havia massa de nosaltres donat el dia, el primer de la setmana, laboral, odiat per molts… dilluns! Però així i tot disset blavetes i blavets van fer honor al agradable i gens avorrit recorregut dels Festers de la Beata Inés. Miquel Morera ho feu en 41:02 i Esther Rubio que reprenia l’ activitat, en 42:25. Dos molt bons registres. També vam tindre l’ Alegria de veure córrer de nou amb nosaltres el nostre ex-company Benjamin Candel. Un luxe!

Divendres, la famosa i concorreguda Nocturna de Manuel com cada any va batre records d’ assistència: gairebé 700 atletes van doblar el circuit marcat, 8100m en la seua totalitat, de pujades i baixades, i de excel·lent animació tant del públic com del speaker Recaredo Agulló. Destacable la 3ª plaça de Mila Sifre en Veteranes C i Alegria al agradable sopar de germanor, post-carrera al bell mig de la plaça del poble muntat pels festers amb profusió de cervesa, cacau, olives i papes. M’ agrada!

Corbera te el dissabte la visita de dotze del nostres. Duret el circuit corberà, laboriós i a trams, fins i tot ingrat! Toni Llopis amb 38:04 i Miquel Morera amb 40:06 marquen la pauta de la rapidesa dels nostres veterans. Mariola Inglada ella ens ofereix una Alegria i puja a podi com a 1ª Local. Pura tenacitat la de Mariola, fent triplet de proves esta setmana… com si res!

Edu Lopez, “muntanyenc” de cap a peus, corre el Trail Nocturn Camí de Cabres a Genovés. Tots sabem de la dura orografia de la Costera. Este Camí de Cabres amb un bon “grapat” de males pujades (una d’ elles de 800m de tirada), amb cordes assegurades amb piques i anelles d’ acer a la verticalitat de la muntanya, com si d’ una “via ferrata” es tractés, 1400m de desnivell… un autèntic patir… això si, romàntic, a la llum de la lluna plena… Alegria… vos ho deixe a la imaginació… 23km i 4h02.55 en plena nit. “Olé Edu, con un par!”

XII Pujada a la Font Freda. Atzeneta, 9:30 del matí de diumenge. Sari Roselló i J. M. Lena van a córrer els difícils 11800m de pujada a la Font. Admirable parella la que conformen els nostres companys, guerrers i lluitadors. Manu molt per baix de l’ hora fa 54mn, el 61 de un total de 650 corredors. Sari arriba 4ª en Veteranes B amb 1h10. Alegria!

Alegria es lo que em transmeten a mi les Persones d’ aquest Club. Si heu vist “Alegria” de Le Cirque du Soleil, si mai heu sentit la peça central de l’ espectacle (*) “Alegria”, vos en adonareu de lo que pot gaudir un corredor a peu.

Aquesta cançó juntament amb la música transmet un bon nombre dels sentiments que travessen el cor del Runner, les vibracions que experimenta i les emocions que habiten la seua ànima… Es la llum de la vida la que il·lumina el somrís del corredor. Impregnats per la màgia en el sentiment, van a l’ assalt de la glòria, la seua personal i intima. Tenen ràbia en el amor a lo que fan, als ulls s’ els hi veu un resplendor vital, son com uns joglars gaudint de fer malabars, com uns pallassos plens de serena bogeria. Convençuts, en parlen amb amor.

Virtuosos i malvats a un temps. Virtuosos per la plena entrega a la seua passió. Malvats per la seua infinita capacitat de patiment.

Alegria es lo que emana dels seus cossos al córrer. Un crit preciós a la vida: Alegria!

Joanjo Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.