El MIM acollirà estrenes absolutes i diversos espectacles inèdits a l’Estat

El MIM acollirà estrenes absolutes i diversos espectacles inèdits a l’Estat

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) calfa els motors de la seua 26a edició amb una programació que permetrà als espectadors assistir a estrenes absolutes i conèixer una gran varietat d’espectacles, articulats en el teatre gestual i procedents de diferents geografies, molts dels quals arribaran per primera vegada a Espanya. Muntatges que transformaran a la capital de la Ribera Baixa en el major escenari de gest per a mostrar tot el ventall de possibilitats escèniques d’aquesta disciplina. La programació completa ja pot consultar-se en la nova pàgina web del festival.

circa-sAmb 27 anys de trajectòria teatral articulada en propostes textuals de dramatúrgia valenciana contemporània, La Dependent inicia una nova via artística i torna al MIM per a presentar un nou projecte, La Independent, i estrenar l’espectacle Rèquiem amb el qual s’endinsa per primera vegada en el teatre gestual. Dirigit per Amador Artiga, el muntatge ens situa en els laboratoris d’investigació de la primera meitat del segle XX i ens acosta a la utopia de dotar i donar vida a elements inanimats i jugar a vèncer a la mort.

El marc de la 26ª edició del MIM acollirà també l’estrena absoluta a Espanya de S, espectacle amb el qual la companyia australiana Circa recalarà a Sueca després d’haver recorregut tot el món amb un aclaparador èxit de públic i crítica. Un muntatge el títol del qual fa honor a la lletra de l’alfabet, les seues corbes i contorsions, que submergirà a l’espectador en un viatge inaudit als límits físics i emocionals del cos humà a través del circ acrobàtic i la dansa.

s-circaConfiguren també la programació “mimera” d’enguany dos espectacles francesos inèdits a Espanya que es representaran en espais públics. El Funambus de la cia Underclouds s’instal·larà en una plaça de Sueca com un monstre d’acer que respira, que balla, que gira sobre si mateix i en el qual es creuen els destins de dos personatges que transiten per l’abisme com a metàfora del curs de la vida. I armats amb una goma elàstica, un marc de fusta i altres accessoris, dos personatges s’esforçaran per a reviure les millors escenes cinematogràfiques i crear un thriller sagnant en Morte au Hotel. Un muntatge de carrer de la companyia Bris de Banane en el qual els germans Lescop desmuntaran la màgia del cinema mitjançant la manipulació d’objectes, els malabars, el mim i la comèdia.

Finalment, i dins d’aquest “gest” del MIM d’oferir als espectadors espectacles que mai abans s’han vist en la nostra geografia, la Comunitat Valenciana acollirà per primera vegada dos muntatges molt diferents. Exúvia, pell exterior abandonada pels artròpodes després de la muda, dóna títol a l’espectacle amb el qual els catalans Circ Teatre Modern ens oferiran una celebració íntima 100% circ però sense circ, feta d’accions lliures de tot compromís de traducció immediata. I la pallassa Marián Bañobre recorrerà amb bicicleta els espais públics de Sueca fent esport en totes les seues varietats en Fitness. Humor i clown que ens portarà Ibuprofeno Teatro en un retrat crític d’absurds clixés construïts socialment entorn de l’univers femení.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca és el primer festival espanyol que es dedica anualment i íntegrament al teatre gestual, –tant en la seua faceta expositiva, per al gran públic, com en la formativa, enfocada a l’àmbit professional–, i, en la seua especialitat, està considerat com un dels tres més importants d’Europa juntament amb el London Mime Festival, en Anglaterra, i el Festival International de Mime Actuel de Périgueux, en França.

El MIM està organitzat i patrocinat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Fundació Bancaixa.

MIM

Programació completa


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.