Ajuntaments de la Ribera exigeixen una concessió directa de 30 hectòmetres cúbics d’aigua

Ajuntaments de la Ribera exigeixen una concessió directa de 30 hectòmetres cúbics d’aigua

Cullera ha acollit este migdia una cimera d’alcaldes i regidors de 13 poblacions de la Ribera (Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull, Carcaixent, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca) afectats per la contaminació de l’aigua.

La trobada, convocada pel consistori cullerenc, ha servit perquè els responsables públics d’estes localitats hagen analitzat la situació del proveïment d’aigua en els seus municipis i hagen acordat una sèrie d’accions conjuntes en defensa dels interessos dels veïns de la comarca.

Els punts acordats pels alcaldes i regidors presents són els següents:
1 er.- Mantindre el recurs que es va presentar al Pla de Conca del Xúquer a l’octubre de 2014 per part dels municipis d’Albalat de la Ribera, Benicull, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca. Així mateix, s’ha convidat a la resta de poblacions afectades al fet que se sumen amb ajuda financera a esta iniciativa legal.

2 n.- Redactar un protocol per a la constitució d’un ens associatiu que definisca els objectius i el calendari d’actuacions de tots els municipis. Els principals objectius passen per l’assoliment d’una concessió directa de 30 hectòmetres cúbics per a la Ribera d’aigües superficials del Xúquer, la posada en pràctica d’una política activa de regeneració dels aqüífers i la negativa a assumir el pagament dels costos d’amortització de les infraestructures de potabilització.

3 er.- Celebrar una reunió a Cobera amb data 11 de setembre (12 hores en la Casa Consistorial) per a establir un planning d’actuació per a aconseguir la concessió directa d’aigües superficials per a la comarca. Es convidarà a esta trobada a la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Mª Ángeles Ureña.

4 t. – Exercir la pressió política pertinent i mantindre’s atents a la redacció del nou Pla de Conca per a observar que complix les exigències dels municipis riberencs per tal d’obtindre una concessió directa d’aigües superficials de 30 hectòmetres cúbics (si escau, el màxim d’hectòmetres cúbics que pot tractar la potabilitzadora de la Garrofera).

Alcaldes i regidors reunits a Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.