Ajuntament i organitzadors asseguren que l’impacte econòmic del Medusa de Cullera és de 3 milions

Ajuntament i organitzadors asseguren que l’impacte econòmic del Medusa de Cullera és de 3 milions

El Medusa Sunbeach Festival celebrat este cap de setmana ha tingut un impacte econòmic a Cullera que el consistori i l’organització calculen en més de tres milions d’euros. La xifra supera les expectatives inicials, que apuntaven cap a un benefici per a l’economia local d’una mica més d’un milió.

Segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Juan Vicente Armengot, les dades de venda d’entrades i la despesa mitjana per visitant, sumat a la inversió d’1,5 milions realitzada per l’organització oferix uns resultats excel·lents per a l’economia local en el període de major afluència de l’any.

En eixe sentit, el macrofestival ha desbordat totes les previsions. A mitjan vesprada del dissabte el balanç d’assistents marcava la xifra agregada de 67.000 persones repartides entre els tres dies de l’esdeveniment, que es va iniciar el dijous i es va perllongar fins a primeres hores del diumenge.

El Medusa Sunbeach Festival ha aconseguit a més que la marca Cullera haja obtingut una gran repercussió nacional i internacional. El cartell de gran renom artístic del festival ha atret amants de la música procedents de tot el món. En els concerts van poder vore’s banderes d’Estats Units, França, Regne Unit, República Txeca, entre altres països, i de moltes comunitats autònomes.

També més d’un centenar de periodistes acreditats de mitjans de tot el planeta han informat d’un esdeveniment sense precedents en la Ribera i que, ara com ara, ja s’ha convertit en un dels festivals referents de l’estiu en el Mediterrani.

Dispositius especials
Després de la celebració, hui l’Ajuntament de Cullera ha activat un dispositiu especial de neteja amb mig centenar d’operaris més els treballadors de l’empresa de recollida de residus per a deixar neta la ciutat i retornar-la a la normalitat. Durant les primeres hores, s’han arreplegat diverses tones de fem, encara que les labors s’allargaran durant els dies necessaris fins que tot torne al seu estat normal, segons ha explicat el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada.

D’altra banda, el dispositiu especial de seguretat amb la Policia Local, la Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Protecció Civil desplegat estos dies ha actuat de forma efectiva i en la ciutat no s’han registrat incidents destacables, al marge dels habituals casos que solen donar-se en este tipus de macrofestivals.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha estat tot el cap de setmana en primera persona supervisant els diferents dispositius i este mateix matí ha estat juntament amb els treballadors de la neteja.

Cap de setmana sense precedents
El cap de setmana ha sigut especialment intens a Cullera. A la gran afluència que en estes dates festives sol registrar la capital turística de la Ribera, s’han sumat diversos esdeveniments que han atret molts més turistes de l’habitual, com per exemple el Mercat Andalusí en el barri del Pou, amb el qual s’ha aconseguit impulsar este entramat urbà històric com a nou atractiu turístic.

Prova d’açò és l’augment notable de la circulació. Els aparcaments municipals van penjar el cartell de complet ja des del divendres i també el pàrquing del Medusa, amb més de 1.400 places, es va omplir del tot. Malgrat que l’afluència de tràfic va ser gran, els visitants van seguir les instruccions del consistori i l’arribada va ser escalonada i també usant els diferents accessos, per la qual cosa es va evitar el col·lapse de la A-38.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada