Els arrossers valencians inicien la campanya amb un augment del 30% dels costos fitosanitaris

Els arrossers valencians inicien la campanya amb un augment del 30% dels costos fitosanitaris

Els productors d’arròs de la Comunitat Valenciana veuran incrementats esta campanya els costos dels productes fitosanitaris, d’un 20 a un 40%, a causa de la complexitat de les normatives europees que permeten el tractament de pocs productes i d’unes marques molt determinades; segons informa La Unió de Llauradors.

La previsió de producció per a esta campanya serà molt similar a les últimes si les condicions meteorològiques així ho permeten i es podria situar entre unes 115.000 i 120.000 tones, en termes semblants a la passada campanya. Les elevades temperatures que estem travessant des de la primeres fases del cultiu provocaran un avançament de la collita. En este sentit els arrossers esperen un canvi de les condicions climatològiques amb una baixada notable de les temperatures per evitar la proliferació de fongs en els arrossars.

Sobre l’augment dels tractaments fitosanitaris La Unió de Llauradors ja va traslladar el passat mes de març al Ministeri d’Agricultura la necessitat de poder seguir utilitzant esta campanya arrossera les matèries actives Triciclazol, Oxidazón, propanil i quinclorac amb l’objectiu de disposar els llauradros ferramentes útils i eficaces per al control de plagues, malalties i males herbes en l’arròs. El director general de Producció Agrària del Ministeri d’Agricultura, Valentín Almansa, es va comprometre amb el sector arrosser a no deixar-ho desatès, encara que va alertar del poc interès de les empreses productores de fitosanitaris a registrar estos productes per la via formal a Espanya, per la qual cosa va advertir que si no hi ha un compromís de les empreses per registrar estos productes fitosanitaris arribarà un dia que no es podran utilitzar.

Cal assenyalar que a La Unió Europea únicament hi permeses 240 substàncies actives enfront de les més de 10.000 que hi ha autoritzades per al mercat nord-americà i d’ací que preocupe en gran manera al sector el perill que podria portar el tractat TTIP que està treballant ara a Brussel·les per ser signat entre la UE i els EUA.

D’altra banda representants del sector de l’arròs de La Unió s’han reunit recentment amb el nou equip de la Conselleria d’Agricultura per traslladar-li les inquietuds respecte als compromisos agroambientals per a l’arròs del nou programa de desenvolupament rural amb l’esperança que el Govern autonòmic negocie a Brussel·les de forma favorable per als interessos dels arrossers valencians.

La Unió de Llauradors i Ramaders


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.