Desmantellat a Cullera i Madrid un grup de ‘manguis’ que robava peces de vehicles en garatges

Desmantellat a Cullera i Madrid un grup de ‘manguis’ que robava peces de vehicles en garatges

Agents de la Guàrdia Civil de Tres Cantos (Madrid) han aconseguit en els últims dies identificar als integrants d’un grup organitzat que s’havien especialitzat en el robatori de peces de vehicles en els interiors de garatges comunitaris.

detencio-guardia-civil-2La recerca tenia el seu origen en Tres Cantos el passat mes de gener, després de conèixer-se un robatori d’aquestes característiques en un bloc de cases de la localitat, la qual cosa va motivar que s’establiren dispositius discrets i punts d’identificació en les entrades i eixides de la localitat.

Paral·lelament es realitzava un rastreig de fets similars esdevinguts en altres punts de la localitat, localitzant diferents localitats on s’havien denunciat fets similars a l’esdevingut en Tres Cantos, concretament en la zona nord-oest.

Arribats a aquest punt, els agents coneixien que els autors es decantaven per dues marques de vehicles principalment, BMW i Volkswagen, per al que prèviament havien tallat tots els cables que donaven llum als habitatges, arribant a deixar al veïnat, fins i tot sense senyal de televisió.

Després d’aconseguir la identificació dels integrants del grup, tots ells de nacionalitat romanesa, es va esbrinar que els mateixos, en sentir-se vigilats, havien fugit a Romania, centrant la recerca en la dona del capitost del grup la qual es trobava en avançat estat de gestació, i que va motivar el retorn a Espanya d’aquest individu, el qual va ser detingut en Valdemoro, aconseguint bloquejar els Agents el va enviar de peces a Romania, fet que anava a tenir lloc des de Cullera, on els Agents de la Guàrdia Civil, van haver de realitzar una persecució davant la imminent fugida del responsable del vehicle i les peces que anaven a eixir d’Espanya.

Al llarg de la recerca s’ha aconseguit recuperar diverses parts de vehicles, així com automòbils utilitzats pels integrants del grup per al robatori de les peces.

En l’operatiu han resultat detingudes dues persones, una en Valdemoro i una altra a Cullera i imputades tres més que estan actualment a Romania i sobre les quals s’ha sol·licitat a l’autoritat judicial ordre europea de detenció, imputant-se’ls els delictes d’integració en grup criminal, robatori amb força, usurpació d’estat civil, furt, blanqueig de capitals i contra la seguretat vial.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.