Cullera rehabilitarà la planta baixa de la Fonda com a espai multiús i estalviarà en lloguers

Cullera rehabilitarà la planta baixa de la Fonda com a espai multiús i estalviarà en lloguers

L’Ajuntament de Cullera rehabilitarà la planta baixa de l’edifici històric de la Fonda, situat al costat de la Casa Consistorial en la plaça d’Espanya. El consistori té previst invertir 89.600,19 euros en esta intervenció, que serà finançada amb part dels Programes Provincials d’Obres i Servicis (PPOS) del bienni 2014-15 de la Diputació de València, la quantia total de la qual ascendix a 239.220 euros.

En la sessió ordinària de juliol celebrada este dimarts a la nit, l’equip de govern va donar compte al ple d’esta decisió després que haja sol·licitat a l’ens provincial un canvi de destinació de les obres.

Al principi, l’anterior Corporació va decidir que estos recursos econòmics anaren destinats a la urbanització de la parcel·la exterior del Centre Municipal d’Esports (piscina coberta), no obstant açò els retards en la redacció i execució del projecte impossibiliten l’ús d’eixos diners per a tal objecte.

Per tant, per a evitar que l’ajuda es perda, Cullera ha decidit utilitzar-la en la Fonda, a més d’en les obres de legalització de l’Escoleta Municipal Infantil i de millores en la Residència de la Tercera Edat per a evitar el seu tancament.

Amb esta actuació en la Fonda, s’adequarà la planta baixa de l’immoble per a destinar-la a funcions multiusos. Encara que encara no s’ha concretat el seu ús definitiu, en principi, es té previst resituar allí alguns usos que en estos moments es dispersen per diferents edificis. A més de centralitzar-los, es produirà un estalvi per al consistori en eliminar-se el pagament del lloguer de locals en els quals ara s’emplacen els mateixos.

En la mencionada fase d’intervenció, es procedirà a una reparació del sostre de manera urgent davant el mal estat en el qual es troba en l’actualitat, afectat per filtracions d’aigua, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot. A més, en la part de la planta baixa que es disposarà una instal·lació elèctrica nova, així com un sistema de climatització.

També es construiran uns servicis adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda i, finalment, s’instal·larà un sistema de megafonia per a permetre la celebració d’actes com a conferències de xicotet aforament.

L’edifici de la Fonda és de titularitat municipal i es troba en el centre històric de Cullera, al costat de la Casa de la Vila o Antic Ajuntament. Des de la seua adquisició per part del consistori, s’han portat algunes actuacions per a frenar la seua deterioració i s’ha intervingut, entre altres elements, sobre la façana per a restaurar-la i consolidar-la.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.