Cullera obri la Setmana Esportiva amb una cerimònia olímpica

Cullera obri la Setmana Esportiva amb una cerimònia olímpica

La Setmana Esportiva de Cullera torna un any més amb un format nou. La regidoria d’Esports vol acostar la celebració d’este esdeveniment a la ciutadania i ha organitzat una cerimònia inaugural de marcat caràcter olímpic que tindrà lloc este dissabte a partir de les 19 hores. Una torxa recorrerà diversos carrers de la localitat amb la participació d’esportistes cullerencs.

El recorregut complet té una distància total de 5.000 metres i inclou la pujada al Castell. Per a desenvolupar esta cerimònia s’ha muntat un dispositiu tipus comitiva format per rellevistes que portaran i escortaran la torxa —representants de clubs esportius.

Existiran uns punts de trobada-relleu al llarg del recorregut, que seran on es duga a terme el lliurament de la torxa al següent rellevista. Tant el rellevista-portador com la resta del grup acompanyant han sigut designats prèviament per cadascun dels clubs o bé per l’organització en el cas que es tracte d’esportistes que no pertanguen a cap entitat.

El recorregut arrancarà en el Pavelló Cobert i seguirà per les següents vies: València – Alejandro VI – Av. Germán Sapiña – Av. del port – Antonio Berenguer – La Bega – Av. Joan Fuster – Pl. Andrés Piles – Agustín Oliver – 25 d’Abril – Plaza Dr. Mongrell – José Burguera – Replà Sant Antoni – Pujada Santuari – Calvari – Plaça de la Verge.

Els últims relleus i l’encés del peveter el realitzaran reconeguts esportistes de la localitat que han aconseguit resultats destacats en la pràctica de les seues disciplines durant enguany. El peveter estarà situat en la part alta de les escales dels Jardins del Mercat.

Una vegada s’encenga el peveter, començarà la performance que posa final a este esdeveniment. L’actuació comptarà amb disciplines com el parkour, patinatge en línia, gimnàstica rítmica, grafiti, balls de saló, kick boxing i zumba.

El dispositiu estarà encapçalat per un vehicle de la Policia Local i es tancarà amb un vehicle de l’Associació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Cullera. Tots els participants seran identificats amb una samarreta commemorativa.

Proves esportives
La programació esportiva arranca este diumenge en l’Oasi amb la celebració de la Travessa Nadant a la Platja de Cullera, dues proves de natació en la badia de Cullera. La primera d’elles s’iniciarà a les 9 hores i tindrà un recorregut de 2.500 metres, mentre que la segona començarà a les 10.15 hores i la distància serà de 1.300 metres.

Ja per al dissabte 8 d’agost queda la Matutina Platja de Cullera, també en l’Oasi, una carrera per la línia de platja que té un recorregut de 7.000 metres.

El regidor d’Esports, Javier Cerveró, destaca que el consistori ha volgut donar-li enguany un nou aire a la Setmana Esportiva per a implicar a la ciutadania i acostar simbòlicament l’esport als veïns dins de l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludable.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.