El CAT Cavall Bernat de Llaurí, 18 anys d’experiència amb els més menuts

El CAT Cavall Bernat de Llaurí, 18 anys d’experiència amb els més menuts

El C.A.T. Cavall Bernat de Llaurí està format per un Equip Multidisciplinari amb  un ampli coneixement en diverses àrees (Motora, Emocional, Comunicació, Autonomia i Sensorial) treballant amb tècniques que potencien el desenvolupament dels xiquets respectant el seu propi procés natural i evolutiu. Tenim més de 18 anys de experiència en psicopedagogia i logopèdia.

Busquem que els xiquets desenvolupen al màxim el seu potencial. Per eixe motiu, treballem amb una visió molt ampla i natural del creixement infantil. Creguem en el potencial que té cada xiquet i cada família per aconseguir un desenvolupament harmònic i una adaptació positiva al seu entorn.

El nostre principal objectiu és oferir serveis de suport, diagnòstic, tractament  i seguiment als xiquets que presenten trastorns en el seu desenvolupament o tenen el risc de patir-los, seguint un model biopsicosocial, potenciant la seua capacitat i  benestar. D’aquesta manera possibilitem de forma més completa la seua integració en l’entorn familiar, escolar i social, així com la seua autonomia personal.  Per aconseguir-ho, treballem programes d’estimulació de llenguatge i comunicació, de psicomotricitat i d’integració sensorial.

Programes de psicomotricitat
Tot aprenentatge esdevé en el cervell, el cos actua com a receptor d’informació i aleshores es converteix en vehicle pel mig del qual s’expressa el coneixement.
El moviment és l’arrel de l’aprenentatge. L’aprenentatge, el llenguatge i el comportament estan units d’alguna manera a la funció del sistema motor i del control del moviment.

La realització de patrons de moviments bàsics i moviments rítmics els ajuda a madurar i estimulen la mielinització de les xarxes neuronals que intervenen en el sistema nerviós.

Programes d’estimulació de comunicació i llenguatge.
La tècnica d’Integració audio-psico-fonològica ens ajuda a desenvolupar la capacitat d’escoltar i per tant, afavorir l’atenció i la comunicació.

Com diu el Dr. Tomatis, “el procés d’integració sensorial depèn molt del sistema vestibular de l’oïda. ”Un sistema vestibular òptim manté un cert nivell d’alerta per equilibrar el sistema nerviós. Quan escoltem bé, tenim la possibilitat de pensar bé. “Si no s’escolta correctament…. el pensament no pot elaborar-se en el cervell… el llenguatge fa possible el procés de pensament o abstracció”. L’escolta és la clau en el procés de maduració  del pensament.

Integració Sensorial
El cervell necessita  estímuls de tots els sentits i de la correcta integració d’aquests. Una bona organització sensoriomotora és clau per un aprenentatge efectiu. Fins als 7 anys de vida, el cervell és bàsicament una màquina de processament sensorial. Açò vol dir que rep la informació del seu entorn i elabora significats directament de la integració d’aquestes sensacions. Un xiquet xicotet  aprèn  des de les seues experiències, del seu joc i  movent el seu cos en relació a eixes sensacions. D’ací la importància de tindre en compte la organització dels estímuls que s’ofereixen als xiquets en el dia a dia.

Els primers sis anys de vida constitueixen el període més important d’un xiquet perquè és quan forma les bases en les quals se sustenta l’estructura física, emocional i mental de l’esser humà. Durant este període, el cervell posseïx una gran plasticitat i crea una major quantitat de connexions i circuits neuronals, eines amb les quals funcionarem la resta de la nostra vida.

CAT Cavall Bernat


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.