Moció de Compromís per Cullera per a la creació d’un banc de terres

Moció de Compromís per Cullera per a la creació d’un banc de terres

Durant la comissió informativa duta a terme a l’Ajuntament de Cullera, la Coalició Compromís, a través del seu regidor Marc Joan, ha presentat una moció per al proper ple municipal per tal de crear un banc de terres a la localitat.

Segons Marc Joan, “El banc de terres és un registre administratiu de caràcter públic que serveix per a facilitar el contacte entre propietaris de terrenys de cultiu i persones que volen treballar les esmentades terres”. A més, ha assenyalat que “amb aquesta mesura s’intenta frenar la pèrdua de superfície agrària útil, s’eviten les plagues i el risc d’incendis i al mateix temps suposa una dinamització per al sector agrícola local, com a font de creació d’ocupació”.

La moció ha sigut acceptada per unanimitat per tots els partits polítics amb representació i serà presentada al proper ple municipal del 28 de juliol pel conjunt de forces polítiques (Compromís, Ciutadans, PSPV, Gent per Cullera i PP).

Segons el text de la pròpia moció, amb la seua aprovació, l’Ajuntament de Cullera acordarà: la creació del Banc de Terres de Cullera, com a registre administratiu de terrenys de cultiu del terme municipal; dotar­lo d’unes bases reguladores en un termni d’entre 3 i 4 mesos a comptar des de la seua aprovació i crear una comissió amb participació de tots els grups polítics per a redactar les bases reguladores.

A més, des de Compromís s’assenyala que esta serà la primera d’una série de mesures que es proposaran per part del partit per tal de dinamitzar l’agricultura a Cullera, juntament amb la resta de sectors econòmics locals.

Compromís per Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.