Tall d’aigua i de la dignitat a Sueca

Tall d’aigua i de la dignitat a Sueca

Al Grup Popular Municipal sabem que les obres per a l’eliminació de nitrats de l’aigua potable a Sueca durant els dies 27, 28 i 29 de juliol i el seu consegüent tall de subministrament d’aigua eren necessàris.

No obstant això, posar un camió cuba que vaja rodant pel poble i tallar el corrent d’aigua durante tres dies complets, són realment les úniques solucions? Des del nostre punt de vista, es tracta de solucions tercermundistes i insuficients.

L’àrea de Serveis Municipals ha asegurat que les obres només duraran 3 dies, esperem que així siga. Amb la informació que tenim, sabem que no han previst una prova de quin va a ser el caudal que el nostre municipi podrà aportar-se durant estos tres dies. Segons la capacitat de les bombes de les que es pretén abastir a la població, és molt possible que més de la mitat dels suecans es quede sense aigua eixos dies.

Des del Grup Popular Municipal volem denunciar que ens sembla lamentable que no s’haja previst una solució alternativa com la instalació temporal d’un depósit auxiliar per a estos tres dies. Recordem que l’aigua que consumixen els veïns de Sueca la paguem els veïns de Sueca. I si cada mes es cobren el rebut, tenen dret a un servici complet i sense interrupcions.

Aquest és l’ estiu més calurós dels últims 40 anys i els veïns de Sueca haurem de fer el sacrifici de passar tres dies dense aigua corrent. A més, ens preocupa la situació de comerços, restaurants i altres negocis locals que vorán el seu servici interrumpit, amb les conseqüents pérdues. I els serveis médics i l’ambulatori? Com podran atendre les urgències o llavar-se les mans abans d’atendre als pacients? Tot a poalaes d’aigua? Lo dit, tercermundista.

D’altra banda, la falta de previsió podria agravar el problema en cas de que, pels motius que foren, es prolongara el tall de suministre. La forma de respondre seria també sobre la marxa? No és una bona forma de governar, al menys no és la que ens mereixem a Sueca.

Les solucions que proposa l’actual equip de govern són improvisades i sense cap raonament seriòs. Des del Partit Popular de Sueca, a través del seu Grup Popular Municipal, volem recordar a l’equip de govern que ni tots podem tindre una segon residència fora de Sueca, ni podem anar a casa d’algun familiar o amic durant tres dies per a poder dutxar-nos.

Altra de les solucions proposades per la regidora de l’àrea, Pilar Moncho, és que aprofitem eixos dies per anar de vacances. Aquest comentari és una gran falta de respecte cap als veïns, a més de estar totalment fora de lloc. Recordem a la senyoreta Moncho i al seu govern que han de treballar per resoldre problemes i no per a planificar les vides dels suecans.

Des del Partit Popular de Sueca esperem no tindre que lamentar ninguna desgràcia humana per patir un cop de calor o per deshidratació, especialment, en persones majors i menuts. I exigim a la regidora Pilar Moncho que comparega per donar una explicació completa i a l’altura de les circunstàncies.

Grup Municipal Popular
Partit Popular de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.