La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny reclama la seua rehabilitació i reobertura

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny reclama la seua rehabilitació i reobertura

Diverses entitats, entre les que estaven l’Associació Muntanyeta dels Sants (Sueca), l’associació Amics de la Muntanya de Llaurí (Llaurí), el Voluntariat Mediambiental de Corbera (Corbera), el grup excursionista Camins de Terra (Sueca) i l’Agrupació de Veïns de l’avinguda Mestre Serrano (Sueca) es van reunir a Sueca el dimecres 22 de juliol per a constituir la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, l’objectiu de la qual és aconseguir que es repare i es pose en marxa el pont de ferro de Fortaleny com  a via ciclista i per a vianants.

Aquest pont es va tancar al trànsit l’any 2010, quan es va inaugurar el nou pont d’obra que enllaça amb l’autovia A-38. Des de llavors, el pont de ferro, declarat Bé de Rellevància Local i que posseïx un elevat valor patrimonial i històric, ha estat abandonat i cada dia és més greu el seu estat de deteriorament.

Tot i això, malgrat que en abril de 2011 la Diputació de València va adjudicar a la Universitat Politècnica de València la redacció d’un projecte per a la rehabilitació i condicionament com a via ciclista i de vianants del pont de ferro per un import de 71.000 € i amb un termini d’execució de 10 mesos, del qual ja s’ha pagat prop del 80% del preu, a  hores d’ara no se sap res del projecte ni si la Diputació es planteja l’execució de l’obra.

Des de la Plataforma considerem que és un projecte molt important per a la comarca i els seus habitants. No sols perquè el pont és un patrimoni històric nostre que cal conservar, sinó perquè servirà per a connectar poblacions d’una banda i altra del Xúquer i per a què les persones puguen desplaçar-se d’una forma sostenible, segura  i sense necessitat d’utilitzar els mitjans motoritzats.

A més, són molts els joves que es desplaçaven, i alguns encara ho fan, entre les poblacions veïnes utilitzant  el pont de ferro.  En les condicions actuals, fer això representa un greu perill, ja que han de creuar una rotonda amb un elevat trànsit de cotxes, sense oblidar que l’accés al pont està tallat per una tanca.

Per totes aquestes raons, la Plataforma es constitueix com una eina oberta a totes les persones, organitzacions i ajuntaments que vulguen integrar-se, amb la finalitat de col·laborar i reivindicar que s’execute el projecte i s’aconseguisca, així, un pont per a les persones, un pont per a unir pobles i contribuir a la mobilitat sostenible i saludable en la nostra comarca.

Com a primera mesura, la Plataforma sol·licitarà una reunió amb el Diputat de Carreteres de la Diputació de València, per a conèixer l’estat del projecte i les previsions per a la seua execució.

Les persones, organitzacions o entitats que vulguen adherir-se poden adreçar-se al següents comptes:

Correu: plataformapontferrofortaleny@gmail.com
Facebook: plataformapontferrofortaleny
Twitter: @PontFortaleny


Manifest

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny es constitueix amb la finalitat d’aconseguir que es rehabilite i es pose en marxa el pont de ferro de Fortaleny  (pont d’Alfons XIII) com  a via ciclista i per a vianants.

El seu caràcter és plenament obert a la participació de totes aquelles persones, institucions, organitzacions i associacions que compartisquen el seu objectiu: aconseguir un pont al servei de les persones i que permeta una mobilitat més sostenible i segura entre els pobles de la comarca.

Pont-Fortaleny-5-Juny_2014El pont és, a més, un patrimoni històric que pertany a la memòria de tots els riberencs, testimoni de la nostra unió amb el riu i el territori al qual li dóna vida, i que per això mateix volem conservar.

Després que, en l’any 2010, fóra tancat al trànsit, el pont no ha deixat de deteriorar-se i actualment mostra símptomes greus que amenacen la seua integritat. De seguir així, potser, d’ací uns pocs anys, no quede pont a  reivindicar.

Per tot això, els sotasignats assumim el compromís de treballar conjuntament per evitar que això passe. Tenim dret i reclamem que es rehabilite el pont i es pose a funcionar com una via ciclista i per a vianants, que permeta anar d’una població a altra en condicions de seguretat i contribuir així a una mobilitat més saludable i sostenible.

I, més enllà encara, que aquest projecte siga l’embrió d’una posterior xarxa de rutes de trànsit pacificat, ciclista i vianant d’àmbit comarcal.

Associació Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró Sueca
Associació Amics de la Muntanya de Llaurí (AMLL)
Voluntariat Mediambiental de Corbera (VMC)
Grup excursionista Camins de Terra (CdT)
Agrupació de Veïns Mestre Serrano

Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny


 

  1. […] La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny reclama la seua rehabilitació i reobertura […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.