Santa Cecília de Cullera lliura a la ciutat el guardó del Certamen Internacional de València

Santa Cecília de Cullera lliura a la ciutat el guardó del Certamen Internacional de València

Cullera fou la vesprada d’ahir una festa. La Societat Musical Instructiva Santa Cecília va fer lliurament a la ciutat del guardó obtingut diumenge passat en la Secció d’Honor en el Certamen Internacional de Bandes de València. La banda de l’entitat va desfilar des del carrer València, en el barri del Raval, fins a la Casa Consistorial, on van ser rebuts per la Corporació Municipal, amb l’alcalde Jordi Mayor al capdavant.

Els cecilians han brindat este premi al poble des de la balconada consistorial, guardó que no aconseguien des de l’any 2007 i que retorna al més alt a una de les millors bandes de la Comunitat Valenciana.

2-santa-cecilia-cullera-premi-2015En l’acte desenvolupat en el Saló de Sessions, l’alcalde ha destacat l’orgull que suposa per a la ciutat comptar amb dos premis en el certamen durant dos anys seguits després del triomf de l’any passat de l’Ateneu Musical. «Som la ciutat de la música», ha afirmat, per a afegir el compromís del consistori amb les societats musicals encara que ha reconegut que «amb tota l’ajuda mai es podria pagar tot el que fan per la cultura a Cullera».

Mayor, qui és percussionista, ha aprofitat per a donar suport als músics en la seua reivindicació que el Certamen Internacional del «cap i casal» torne a la plaça de bous, emplaçament que permetria una major participació de músics per agrupació.

La regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca, ha destacat que la música a Cullera «sempre ens dóna alegries» i ha destacat que el triomf de Santa Cecília en el certamen internacional «és un orgull per a la ciutat i una prova més de l’esforç que els músics de Cullera realitzen al llarg de tot l’any. Açò situa a Cullera com la ciutat musical per excel·lència a escala internacional en el món bandístic».

Per la seua banda, el president de la societat, Francisco Rico, ha demanat al consistori que presumisca de les seues dues societats musicals. «Tenim una societat musical que és una de les més potents tant cultural com socialment i cal aprofitar-ho», ha indicat. Rico ha agraït profundament el suport del consistori el dia del certamen.

Finalment, el mestre de la banda, Carlos Garcés, s’ha omplert d’agraïment als músics i a les famílies que componen la comunitat ceciliana, a l’anterior Corporació i a l’actual i ha confessat que el moment de la victòria «va ser l’hora més especial de la meua vida».

Malgrat la calor, l’acte ha comptat amb una nombrosa participació ciutadana en els carrers i representants de les diferents forces polítiques i entitats de la localitat s’han donat cita en una celebració per a donar suport a la SMI Santa Cecilia. També han estat en els actes el compositor José Suñer i Wenzel Fuchs, de la Filharmònica de Berlín.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.