Cullera finalitzarà l’adaptació a la normativa de l’Escoleta Infantil

Cullera finalitzarà l’adaptació a la normativa de l’Escoleta Infantil

El nou govern de Cullera haurà d’afrontar la reforma de l’Escoleta Infantil després de trobar-se per sorpresa amb una ordre de tancament d’este centre educatiu signada per l’anterior executiu del Partit Popular amb data 4 de juny al no complir les instal·lacions la normativa vigent i, per tant, no estar legalitzades. Els nous responsables municipals socialistes no van ser informats d’este fet durant el traspàs de poders.

Davant esta tesitura, el consistori haurà d’invertir 21.652 euros per a adaptar l’Escoleta a la legalitat després que la Generalitat exigira una sèrie de millores en detectar que s’incomplien determinades mesures de seguretat. Després d’allò, l’anterior govern va realitzar un projecte de millora i va executar les obres, però tot i això l’Administració autonòmica va mostrar la seua disconformitat amb les accions realitzades i a més va assenyalar diverses deficiències en el projecte pel que va requerir una altra actuació.

Malgrat ser coneixedor de la necessitat de readaptar l’Escoleta, el govern popular no va pressupostar les obres i es va limitar a decretar el tancament.

Finançament amb PPOS
Per a donar solució a esta problemàtica, el govern municipal encapçalat per Jordi Mayor ha realitzat les gestions pertinents a fi de poder destinar part dels diners dels Plans Provincials d’Obres i Servicis (PPOS) 2014-15 de la Diputació de València a executar el projecte de millora en l’Escoleta. La intervenció contemplarà demolicions; obra de paleta i revestiments; sanejament, lampisteria i aparells; fusteria i cristalleria.

La falta d’agilitat en la solució del problema mostrada per l’anterior govern provocarà que l’Escoleta Infantil es mantinga tancada durant el pròxim curs acadèmic a fi que es puguen executar les obres, circumstància de la qual ja han sigut informades les famílies.

Els treballs podran iniciar-se quan la Diputació de València autoritze el canvi de destinació dels PPOS. La regidoria d’Urbanisme que dirigix Juan Vicente Armengot estima que  començaran abans que acabe l’any.

L’alcalde de Cullera ha assenyalat que el compromís del consistori és «executar les obres complementàries per a la legalització de les instal·lacions i reobrir-les de cara al curs 2016-17 amb les condicions necessàries per a garantir la seguretat dels xiquets».

Les instal·lacions de l’Escoleta Infantil de Cullera són públiques, però la gestió del centre la duu a terme una empresa concessionària. En l’últim curs va comptar amb una vintena d’alumnes.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.