Díhuit veïns d’Almussafes assistixen a un curs teòric i pràctic de carretons elevadors

Díhuit veïns d’Almussafes assistixen a un curs teòric i pràctic de carretons elevadors

Un total de díhuit veïns d’Almussafes assistixen a un curs teòric i pràctic per a especialitzar-se com a operaris de carretons elevadors i obtindre el corresponent carnet. El programa formatiu, que es va inaugurar dimarts passat dia 22 i que es clausurarà demà divendres dia 24, està finançat pel Fons Social Europeu (FSE) i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes va acollir, durant el matí de dimarts passat i dimecres, als díhuit alumnes inscrits en el curs formatiu de carretoner, ja que en una de les aules del centre es van impartir els diferents continguts lectius inclosos en la formació teòrica del taller, per part del tècnic de prevenció amb experiència en formació d’operaris de carretons de manutenció.

Per la seua banda, hui dijous i demà divendres, els inscrits en el taller, entre ells set dones i quatre veïns en situació de desocupació, estan duent a terme, també en horari matinal, la formació pràctica, consistent en el maneig del carretó elevador d’una forma segura i responsable, en una empresa d’Alginet.

L’objectiu d’este curs, que sufraga el Fons Social Europeu i el Ministeri d’Agricultura i que inclou un total de 20 hores lectives, se centra en el reciclatge professional pera la qualificació dels treballadors, a més de possibilitar la millora en el seu lloc de treball. Per això, un 80 per cent dels assistents al mateix són veïns que, en l’actualitat, exercixen una activitat laboral, preferentment en el sector agrícola, i el 20 per cent de les places restants es reserven per a persones en situació de desocupació, també relacionades amb el mateix sector d’àmbit professional.

Els díhuit alumnes obtindran el títol d’operari de carretó elevador, tot just completar la totalitat del programa formatiu. Des del nou executiu destaquen la prioritat d’oferir un nombre més gran de tallers centrats en esta especialitat, ja que els operaris amb carnet en el maneig de carretons elevadors tenen majors possibilitats d’inserir-se laboralment, principalment en el parc de proveïdors de Ford.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.